Bakuchiol

Množství produktů: 36

ÚČINEK

Bakuchiol je přírodní alternativou retinolu a funguje jako antioxidant, který účinně eliminuje známky stárnutí, zlepšuje pružnost a elasticitu pleti, rozjasňuje a vyhlazuje jemné vrásky a linky. Navíc má také protizánětlivé vlastnosti a působí proti akné.

TYP PLETI

Vhodný pro zralou, ochablou, citlivou nebo problematickou pleť. Je také ideálním pomocníkem pro viditelně stárnoucí nebo aknózní pleť a pleť s pigmentovými skvrnami.

ZAJÍMAVOST

Bakuchiol se získává derivací ze semínek a listů rostliny Psoralea Corylifolia, které se někdy říká babchi. Díky svým vlastnostem se používá v tradiční čínské medicíně a indické ajurvédě jako účinný prostředek při vitiligu nebo lupénce.

Bakuchiol je sice považován za rostlinnou alternativu retinolu, ale nemá takový dráždivý účinek. Tato rostlinná složka má úžasné vlastnosti proti stárnutí, vyplňuje jemné linky a dodává pleti mladistvý lesk. Stimuluje produkci kolagenu a elastinu, díky čemuž pleť zpevňuje a vyhlazuje. Je také velmi účinný v boji proti nedokonalostem, jakými jsou pigmentové skvrny, zánětlivé projevy a akné.

Vzhledem k tomu, že Bakuchiol nemá fotosenzibilizující (způsobující alergickou reakci na slunce), ani exfoliační účinky, nezpůsobuje nadměrné vysušování, zarudnutí a svědění pleti, ani jinak nedráždí pokožku, je vhodný pro všechny typy pleti. Bakuchiol můžete používat po celý rok a je vhodný i pro těhotné ženy nebo osoby s citlivou pletí.

Třídění
  • 1
  • 2
Počet produktů: 30/36
pixel