Vitamín C a SkinTra: srovnání produktů

0 0 5 min
Vitamín C a SkinTra: srovnání produktů
Kosmetické značky
0 0 5 min

Obsah

    Je čas na pořádnou novinku. Značka SkinTra uvádí na trh nový produkt s vitamínem C. A jedná se o C – Acid, což je přípravek, který kombinuje vyhlazující účinky kyselin s antioxidační silou vitamínu C. Zajímá vás, jak si vede v porovnání s dalšími dvěma bestsellery s touto účinnou látkou? Čtěte dál, abyste si mohli správně zvolit svého oblíbence 😊

    Značka SkinTra

    Pokud na našem e-shopu nakupujete, pak vám je SkinTra určitě povědomá. Jedná se o polskou značku, která byla vytvořena přímo Cosibellou. Naše produkty ve svém složení mají pouze takové složky, které vaše pleť potřebuje, a které se soustředí na výsledný účinek. Nepoužíváme žádné vonné látky, abychom snížili riziko podráždění a umožnili jejich používání všem.

    V těchto kosmetických přípravcích najdete vysoké koncentrace účinných látek – neliší se od sér, o kterých se dočtete dále. Každé z nich je přizpůsobeno jiným potřebám a každé zaručuje vysokou účinnost.

    K čemu je vitamín C v péči o pleť dobrý?

    Vitamín C je jednou z nejoblíbenějších běžných a všestranných účinných látek. Pokud se chcete dozvědět více o jeho účincích a formách, přečtěte si příspěvek o vitamínu C v kosmetických produktech.

    Tento účinný antioxidant zkrátka chrání pokožku před předčasným stárnutím a dalším poškozením volnými radikály. Rovněž redukuje zabarvení a zarudnutí a sjednocuje pleť. Vitamín C pomáhá chránit před ultrafialovým zářením, takže ideálně doplňuje a podporuje působení opalovacího krému s vysokým obsahem. Pomůže obnovit přirozený vnitřní lesk vaší pleti.

    Typy vitamínu C

    Tato látka má mnoho různých podob, ale v tomto příspěvku se zaměříme na dvě, které obsahuje kosmetika SkinTry. Tetravitamin C a kyselina askorbová jsou běžné typy této látky, které se objevují v produktech péče o pleť. Každá z nich má svá specifika a liší se jak složením, tak účinkem.

    Kyselina askorbová vs Vitamín C tetra

    Kyselina askorbová je nejoblíbenějším a nejběžnějším typem této složky, která je lidově označována jako čistý vitamín C. Díky svým silným antioxidačním vlastnostem se objevuje také v doplňcích stravy, potravinách a kosmetických přípravcích. Při použití v kosmetice snižuje působení volných radikálů, které způsobují předčasné stárnutí pokožky. Podporuje také tvorbu kolagenu, který navrací pleti pevnost a pružnost, vyrovnává barevný tón pleti a snižuje a odstraňuje pigmentové skvrny. Má však i své nevýhody – je poměrně nestabilní a ne vždy snadno proniká do pokožky.

    Askorbyl tetraisopalmitát (nebo jednoduše tetra vitamín C) je jednou ze stabilnějších forem, která je navíc dobře rozpustná v tucích a snáze se začleňuje do kosmetických přípravků. Pokožka ji dobře vstřebává a tetra vitamín C tak proniká do jejích hlubokých vrstev. Díky svému silnému účinku proti stárnutí zpevňuje pokožku obličeje a činí ji jemnou na dotek. Tento typ také obnoví rovnoměrnou barvu pleti a neutralizuje různé typy barevných defektů a rozjasní ji.

    Jakou formu vitamínu C zvolit?

    Při výběru se řiďte svými cíli v péči o pleť a typem pleti. Kosmetika s vitamínem C ve formě kyseliny askorbové vám bude lépe vyhovovat, pokud hledáte intenzivní anti-ageing a rozjasňující účinek. Naopak tato látka ve formě tetra je vyváženější a bude lépe působit na citlivou pleť nebo pokud dáváte přednost mírnějšímu a pomalejšímu, ale bezpečnějšímu účinku.

    Jak vitamín C používat?

    Před zavedením vitamínu C do rutinní péče o pleť zvažte výběr koncentrace, formy a typu kosmetického produktu, který chcete pravidelně používat. Není to nic složitého, a jakmile si najdete svého oblíbence (a po tomto příspěvku ho určitě najdete 😉 ), bude pro vás jeho používání potěšením, nikoliv povinností.

    Pro citlivou pleť volte přípravky s nižší koncentrací a stabilnější typy nebo je začněte používat každý druhý den a zároveň používejte regenerační nebo hydratační kosmetiku. Ostatní typy pleti by si měly vystačit s každodenní aplikací.

    Opalovací krém je však vaším neodmyslitelným společníkem, protože vitamín C účinně posiluje ochranu před ultrafialovým zářením. Vyplatí se podporovat svou pokožku a chránit ji před škodlivými slunečními paprsky každý den. A pokud vitamín C používáte večer, jednoduše na něj naneste kvalitní výživný krém.

    Představení produktů

    Produkty s vitamínem C nyní najdete téměř všude – oříšek může být v tom, najít ten nejlepší pro vás. Takový, který vám nejen poskytne požadované výsledky, ale bude vám vyhovovat svým složením a texturou. Níže jsem shromáždila séra s vitamínem C od značky SkinTra – tento typ kosmetických přípravků obsahujících tuto látku je zdaleka nejuniverzálnější. Díky jejich lehkosti a jednoduchosti aplikace můžete tato séra zařadit do jakékoliv rutiny péče o pleť a kdykoliv (ráno i večer).


    SkinTra - Light Your Skin - Serum z Witaminą C 20% i Kwasem Ferulowym

    SkinTra – Light Your Skin – Sérum s 20% vitamínem C a kyselinou ferulovou

    První produkt značky, který obsahuje vitamín C. Light Your Skin obsahuje až 20% kyseliny askorbové, takže silně zesvětluje pigmentové skvrny a sjednocuje barevný tón pleti. Tento skvělý antioxidant také pomáhá bojovat proti mdlému vzhledu, působí protizánětlivě a proti stárnutí.

    Je to všestranný kosmetický produkt který se hodí pro mnoho různých typů pleti, ale zejména pro mastnou, smíšenou, pleť s pigmentovými skvrnami a s prvními známkami stárnutí.

    Hlavní aktivní složky: kyselina askorbová 20%, kyselina ferulová, panthenol, vitamín E, hyaluronát sodný
    Složení: velmi lehké, vodnaté
    Barva: průhledná
    Vůně: nenápadná, lehce nakyslá


    SkinTra – C The Light – Sérum s 10% vitamínu C ve formě Tetra 10% – 30ml

    Sérum ve formě lehké mléčné emulze s nejstabilnější formou vitamínu C v 10% koncentraci a s přirozeným efektem. Pokud nemáte rádi mastný film na obličeji, vřele doporučuji. Tento produkt je univerzální a můžete ho použít kdykoli. Pomůže snížit zarudnutí, hydratovat, zpevnit a vyhladit pleť a redukovat výskyt jemných vrásek na obličeji. Samotná aplikace je příjemná a pohodlná nejen díky složení C the Light, ale také díky pohodlnému a nepropustnému balení s pumpičkou.

    Skvěle na mě působí, nejenže mi sjednocuje pleť, ale také ji příjemně zklidňuje, vyživuje a osvěžuje. Nezpůsobuje žádné podráždění a dobře spolupracuje s produkty, které se na něj aplikují.

    Hlavní aktivní složky: askorbyl tetraisolamitát (10%), adenosin, peptidový epidermální růstový komplex
    Koncentrace: lehká, forma emulze
    Barva: bílá
    Vůně: jemná, svěží


    SkinTra – C-Acid – Kyselá kúra s vitamínem C

    Tento produkt patří také mezi silné hráče, ale jsem si jistá, že z výsledných efektů budete zkrátka nadšeni. C-Acid je mnohostranný produkt, který lze používat jako sérum i jako kúru u všech typů pleti. Lze říci, že jde o jemnější kombinaci výše popsaného séra s vitamínem C ve formě kyseliny askorbové Light Your Skin a kultovního kyselinové peelingu Destructor.

    Tento produkt vám pomůže, pokud se chcete jednoduše a rychle zbavit pigmentových skvrn. Kombinace kyselin ferulové a tranexamové pomáhá udržovat rovnoměrný tón pleti a má intenzivní účinek proti stárnutí. AHA kyseliny vás také podpoří v boji proti akné díky své antibakteriální a protizánětlivé síle. Rovněž odloupnou odumřelou pokožku a sníží výskyt černých teček, čímž pomohou zlepšit celkový stav pleti.

    Hlavní aktivní složky: kyselina askorbová 10%, kyselina mléčná ~5%, kyselina mandlová 5%, kyselina tranexamová, 4%, kyselina ferulová
    Koncentrace: velmi lehká, vodnatá
    Barva: průhledná
    Vůně: nenápadná, lehce kyselá


    Pro který se tedy rozhodnout?

    Jak můžete vidět, každý z těchto produktů je něčím specifický. Vyberte si podle svých potřeb a tak, aby bylo používání vitamínu C ve vaší pečující rutině snadné a příjemné.

    Potřebujete s výběrem séra s vitamínem C nebo jiných produktů trochu pomoci? Anebo byste ocenili harmonogram péče na míru? Zarezervujte si u nás Kosmetologickou konzultaci, a náš kosmetolog se podívá na složení produktů, které používáte a vytvoří vám specializovaný pečující plán, který bude přesně na míru vaší pleti. Stejně tak vás rádi uvidíme na našem Facebooku a Instagramu nebo můžete volat na číslo 226022832

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments