Acid Queen Trichologický peeling pro vlasovou pokožku

0 0 3 min
Acid Queen Trichologický peeling pro vlasovou pokožku
Kosmetické značky
0 0 3 min

Obsah

    Znečištěné životní prostředí a každodenní stres dnes výrazně ovlivňují nejen pokožku obličeje, ale i celého těla. V důsledku toho roste povědomí o péči o pokožku hlavy, která je klíčem k tomu, aby byly vlasy v dobré kondici. Masáže a peelingy jsou stále častěji součástí rutiny péče o zdraví a vzhled vlasů. Pokožku hlavy je také třeba pravidelně čistit – zbavíte se tak nahromaděných nečistot, odumřelých kožních buněk a zbytků z vlasových stylingových přípravků. 

    Značky se v dnešní době předhánějí ve vymýšlení stále luxusnějších peelingů, ale někdy zkrátka vítězí jednoduchost a dobré složení. A přesně to najdete v novém peelingu od HairTry – Acid Queen – abyste mohli pečovat o své vlasy tak, jak se na královnu sluší a patří. 😊

    Proč vlastně peeling? Stojí to za to?

    Určitě. Vlasových peelingů existuje celá řada – více se dozvíte v tomto článku. Pokud se pravidelně staráte o svou pleť i pleť, nezapomeňte ani na hlavu, zdravá vlasová pokožka = zdravé vlasy. Pokud tedy chcete, aby vaše vlasy vypadaly déle zdravě a méně se mastily, používejte peeling, který je bude přesně podle vašich potřeb. 

    Proč je dobré pravidelně odstraňovat odumřelé kožní buňky vlasové pokožky?

    Sníží se tvorba kožního mazu, omezí se tvorba lupů a uvolní se vlasové folikuly, které mohou být ucpané zbytky přípravků  nebo odumřelou pokožkou. Umožní také složkám ostatních produktů proniknout hluboko do pokožky, což bude mít účinný vliv na stav vašich vlasů. Pravidelná masáž navíc stimuluje mikrocirkulaci, což výrazně urychlí jejich růst a nadzvedne je od kořínků. Předejdete také možným kožním problémům, které by se na vaší hlavě mohly objevit, a navíc si odpočinete a uděláte pro sebe něco příjemného – kdo z nás nemá rád ten pocit, když máme ten nejlepší “good hair day” ? 😊

    Jak funguje kyselinový peeling?

    Jedná se o formu chemického peelingu s použitím kyselin, které rozpouštějí odumřelou kůži na pokožce hlavy. Regulují také tvorbu kožního mazu a některé dokonce zklidní případný vzniklý zánět, pokud s ním bojujete. Jejich aplikace je opravdu snadná a problematické není ani jejich smývání, takže by na vaší pokožce nemělo nic zůstat. V jejich složení se často setkáte s kyselinami PHA, BHA nebo AHA, jako jsou salicylová, glykolová, mléčná nebo mandlová.

    Jak často používat peeling pro vlasovou pokožku?

    To je velmi individuální záležitost v závislosti na vašich potřebách. Pokud často používáte stylingové přípravky nebo kosmetiku se silikony, můžete peeling určitě potřebovat častěji. Obecně platí, že stačí jednou týdně. Sledujte však reakce svého těla, které vám nejlépe napoví.

    Acid Queen – proč on?

    Ten trichologický kyselinový peeling od značky HairTry bude pro vás jako dělaný, pokud se každý den potýkáte s problémy, jako jsou například:

    Jedná se o veganský produkt v gelovém složení, který je v hnědé skleněné lahvičce s pipetou. Má svěží mátovou vůni a je plný složek se sníženým alergenním potenciálem. Je nepostradatelným nástrojem v boji proti kožním problémům, účinně odstraňuje odumřelé kožní buňky, odblokovává mazové žlázy a působí antibakteriálně.

    Jaké složení a jak peeling používat? 

    Na obalu výrobku jsou zvýrazněny: kyselina mandlová v koncentraci 4 % a kyselina salicylová v koncentraci 0,8 %, které účinně vyčistí a odloupnou odumřelou kůži na hlavě. Aby se zabránilo podráždění, doplnila značka přípravek ureou o koncentraci 3 % a hydratačním rostlinným komplexem, takže vaše pokožka bude nejen čistá, ale také hydratovaná. Při pravidelném používání tento peeling také prodlouží životnost vašeho účesu a nadzvedne ho u kořínků, takže vlasy získají vytoužený objem.

    Jak je doporučeno na obalu, používejte tento produkt v průměru každých 10 až 14 dní. Aplikujte před šamponem na suchou pokožku hlavy a oddělujte pramen po prameni. Vmasírujte jej a nechte působit 5 až 10 minut, poté si vlasy umyjte podle standardního postupu.

    Moje testování Acid Queen

    Mně tento peeling fungoval skvěle. Rozhodně prodloužil svěžest mých vlasů, protože zpravidla pokud si vlasy nefénuju, nevypadají druhý den tak hezky, a po peelingu vypadaly slušně i třetí den. Také byly rozhodně více nadzvednuté u kořínků a nemusela jsem se bát zplihlého efektu. Nedošlo k žádnému podráždění, vlastně bych řekla, že mi to pleť zklidnilo.

    Peeling jsem aplikovala podle návodu výrobce – na suchou pokožku hlavy po dobu 10 minut, průměrně jednou týdně. Používala jsem ho spolu s tonikem Babyhair Fever, hydratačním šamponem i kondicionérem s emolienty pro vlasy se střední pórovitostí  také od HairTray a s takovou kombinací produktů jsem byla více než spokojená. Moje vlasy byly měkké, poddajné a vydržely dlouho svěží. Pokud však používáte silnější čistítí produkty, bude pro vás ideální peeling používat co 10-14 dní.

    Vůně Acid Queen je opravdu příjemná. Výrobky s jednoduchým složením mají tendenci nepříjemně vonět kvůli nedostatku parfemace – zde jsem to vůbec nezaznamenala. Také se perfektně vymýval z pokožky hlavy a nezanechával na vlasech žádné zbytky při mém standardním dvojitém mytí. Také ode mě dostává jednoznačných 5/5 a určitě se k němu vrátím.

    Peeling vlasové pokožky je nezbytnou součástí nejen péče o obličej a tělo, ale také o pokožku hlavy. Doporučuji vám, abyste tento výrobek zařadili do své rutinní péče o tělo natrvalo, a doufám, že samotné téma péče o pokožku hlavy ve vás vzbudilo zájem. A pokud stále potřebujete individuální konzultaci nebo pomoc s výběrem vhodného produktu, napište nám na náš e-mail: objednavky@cosibella.cz. Naše kosmetoložky vám s výběrem produktu na míru pomohou!

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments