Arganový olej na vlasy – používání a účinky

0 0 5 min
Arganový olej na vlasy – používání a účinky
Vlasy
0 0 5 min

Obsah

    Chcete vědět, jak arganový olej podporuje růst vlasů, chrání je před lámáním a dodává jim přirozený lesk? V tomto příspěvku najdete konkrétní odpovědi, praktické tipy a možnosti použití, které vám pomohou maximálně využít jeho obrovský potenciál. Přečtěte si, jak se tato všestranná složka může stát klíčovou součástí vaší každodenní rutiny pro zdravé a krásné vlasy.

    Co je to arganový olej?

    Často se označuje jako „tekuté zlato” Maroka, odkud pochází. Získává se ze semen plodů arganovníku (Argania spinosa). Proces jeho výroby je poměrně náročný a probíhá tradiční metodou. Plody se sklízejí ručně a poté se pečlivě loupou. Teprve později se lisují jejich semínka, aby se získal tento jedinečný výživný olej. Uživatelé si ho velmi cení pro jeho jedinečnost a všestranné využití v kosmetice.

    Vlastnosti arganového oleje

    Je bohatý na živiny, které jsou klíčové pro zdraví pokožky a vlasů. Jeho účinek je založen především na vysokém obsahu nenasycených mastných kyselin, jako je kyselina olejová a linolová. Ty pomáhají udržovat optimální úroveň vlhkosti a zvyšují pružnost pokožky a zlepšují celkový stav vlasů.

    Arganový olej je také známý svým vysokým obsahem vitamínu E. Je to silný antioxidant, který chrání před škodlivými účinky volných radikálů a UV záření. Přítomnost dalších antioxidantů, jako jsou polyfenoly, navíc zvyšuje jeho ochranné a regenerační účinky. Díky těmto složkám se hojně využívá při akné a zánětech kůže, lupénce a nadměrné tvorbě kožního mazu. Hloubkově vyživuje vlasy a nehty a dodává jim zdravý a lesklý vzhled. Intenzivně hydratuje, regeneruje a působí proti stárnutí.

    Na jaké vlasy arganový olej používat?

    Díky svému silnému výživnému účinku bude pro vaše vlasy tou nejlepší volbou, pokud jsou:

    Jak vidíte, jedná se o univerzální produkt určen k péči o vlasy, takže nemusíte přemýšlet, zda bude vhodný i pro vás.

    Jak arganový olej na vlasy používat?

    V závislosti na potřebách vašich vlasů a jejich stavu můžete arganový olej používat různými způsoby. Mezi nejoblíbenější způsoby patří:

    Pamatujte, že arganový olej je vysoce koncentrovaný produkt, proto ho nepoužívejte v nadměrném množství. Pokud si chcete vychutnat jeho úžasné účinky, stačí jen pár kapek.

    Lze arganový olej používat na vlasovou pokožku?

    Samozřejmě! Můžete ji aplikovat přímo na pokožku hlavy. Zejména pokud je suchá nebo pokud se potýkáte s lupy či nadměrným vypadáváním vlasů. Zde jsou důvody, proč byste to měli udělat:

    Jak co nejlépe využít jeho potenciál? Jednoduše vmasírujte malé množství oleje jemně do pokožky hlavy těsně před mytím vlasů šamponem.

    Olejování vlasů olejem organovým

    Jedná se o jednoduchý proces, který nevyžaduje mnoho času ani úsilí. Pro dosažení nejlepších výsledků se vyplatí dodržovat několik klíčových rad:

    Nezapomeňte, že každé vlasy jsou jiné a mohou na olejovou kúru reagovat jinak. Proto začněte s menším množstvím oleje, sledujte reakci vlasů a upravte množství a četnost aplikace podle svých preferencí.

    Jak správně zvolit arganový olej?

    Před výběrem oleje věnujte pozornost několika klíčovým aspektům. Tím zajistíte, že z jeho používání budete mít ty nejlepší výhody.

    Kvalitní arganový olej je často o něco dražší. Vyhněte se příliš levným výrobkům, protože mohou být padělané nebo obsahovat jen malé množství účinných látek.

    Kosmetické produkty s arganovým olejem – TOP 5

    Timeless – Skin Care – Argan Oil 100% Pure – 100% arganový olej

    Tento olej je přírodní produkt se silným a koncentrovaným účinkem. Účinně vyživuje a vyhlazuje suchou a napjatou pokožku hlavy a matné vlasy. Rychle se vstřebává a neobsahuje žádné chemické látky ani jiné přidané složky. Můžete ho používat samostatně nebo ho přidat do svého oblíbeného kondicionéru na vlasy.

    La’dor – Premium Morocco Argan Oil – Arganový olej na vlasy

    Posílí, regeneruje a hydratuje vaše vlasy. Zlepší také jejich strukturu a dodá jim jemnost, pružnost a hladkost. Pomůže vám je ochránit před poškozením způsobeným stylingem, barvením a slunečním zářením. Zabrání také roztřepeným konečkům.

    Apis – Optima – Šampon s minerály z Mrtvého moře a arganovým olejem

    Ceníme si ho pro jeho hydratační a vyhlazující vlastnosti. Skvěle se hodí pro suché a poškozené vlasy. Unikátní složení s obsahem kolagenu a elastinu účinně vyživuje a dodává vlasům pružnost a lesk. Arganový olej navíc zabraňuje lámání vlasů. Minerály z Mrtvého moře pronikají hluboko do pórů vlasové pokožky, čistí je a stimulují buněčný metabolismus. V důsledku toho budou vaše vlasy regenerované a silné.

    Daeng Gi Meo Ri – Egg Planet Argan Angeling Hair Cream – Revitalizační krém s arganovým olejem pro poškozené vlasy

    Hloubkově regenerační složení, které intenzivně pečuje o poškozené vlasy. Vyživuje a hydratuje, chrání je před škodlivými vlivy prostředí, posiluje vlasové kořínky a obnovuje jejich poškozenou strukturu. Obsahuje výtažek z vaječného žloutku, který zesiluje účinky arganového oleje. Stačí nanést malé množství oleje do dlaní a rovnoměrně rozetřít na suché nebo vlhké vlasy.

    Evolve Organic Beauty – Nourishing Hair Elixir – Hydratační sérum na vlasy s arganovým a Monoï olejem

    Sérum obsahuje organický arganový, baobabový a monoiový olej. Má lehkou texturu a nezatěžuje vlasy. Účinně redukuje krepatění a krotí nepoddajné prameny. Je 100% přírodní a 40 % jeho složek pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.

    Olej arganový – vyplatí se ho zahrnout do péče o vlasy?

    Podle našeho názoru rozhodně ano! Koneckonců, ne nadarmo se mu říká „marocké zlato”. Arganový olej se vyznačuje vysokým obsahem vysoce výživných látek a má všestranné využití. Díky tomu je bezpečným a šetrným způsobem, jak zlepšit stav vašich vlasů. Díky svému bohatému složení o ně bude komplexně pečovat a dodá jim to, co potřebují. Používejte jej pravidelně a dosáhnete velkolepých výsledků a v mžiku proměníte své vlasy. Zamilujete si ho stejně jako my!

    Pokud máte další dotazy, určitě nám napište na náš e-mail: objednavky@cosibella.cz. A v případě jakýchkoliv jiných dotazů jsme zde pro Vás na našem facebookuinstagramu nebo telefonním čísle +420 597 010 522.

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments