Rozšířené póry – nejlepší způsoby a kosmetika snižující viditelnost pórů

0 0 5 min
Rozšířené póry – nejlepší způsoby a kosmetika snižující viditelnost pórů
Problémy s pletí
0 0 5 min

Obsah

    Co jsou to póry? Lze se jich úspěšně zbavit?

    Póry jsou ve skutečnosti mazové žlázy na povrchu kůže, které obsahují vlasový folikul. Jsou vstupní branou pro kožní maz a usnadňují mu cestu na povrch pokožky. Proto je úplné „odstranění“ pórů z povrchu pokožky nemožné, ale lze je opticky zmenšit. Účinné jsou v tomto případě kyseliny, niacinamid a retinol. O zavedení kyselin a retinolu do pečující rutiny jste si mohli přečíst v minulém článku. 🙂

    Opravdu musí být póry tak viditelné?

    Tady Vás možná zklameme, ale viditelnost pórů je ovlivněna genetikou. Proto se tím netrapte a nesnažte se je odstranit – není to možné. Póry jsou mazové žlázy spojené s vlasovými folikulami, a jak jistě víte, prakticky celý povrch pokožky je pokryt jemnými chloupky.

    Přesto pro Vás máme řešení – snižte viditelnost rozšířených pórů. Není ideální a ani je neodstraní úplně… Ale pamatujte – póry máme všichni a JE TO NAPROSTO NORMÁLNÍ. 🙂

    V tomto článku se dočtete, které složky a produkty opticky stahují mazové žlázy (rozšířené póry).

    Jak pečovat o pokožku s rozšířenými póry?

    Péče o pleť s rozšířenými póry se tolik neliší od péče jiných typů pleti. Základ je vždy stejný: ČIŠTĚNÍ OBLIČEJE, nejlépe dvoufázové. Pro první fázi je ideální odličovací balzám nebo olej.

    TIP KOSMETOLOGA: odličovací přípravek důkladně vmasírujte zejména do problematických míst (pupínky, rozšířené póry).
    Druhou fází čištění obličeje by měl být mycí gel nebo pěna.

    Poté v závislosti na potřebách Vaší pleti naneste sérum nebo krém s aktivními složkami. Ráno nezapomínejte na SPF krém!
    Níže naleznete tipy na produkty, které redukují pupínky a snižují viditelnost rozšířených pórů!

    Bielenda Professional - Supremelab - Sebio Derm Specialistic Sebo-Regulating Serum - Pokročilé sebo-regulující sérum

    Bielenda Professional – Supremelab – Sebio Derm Specialistic Sebo-Regulating Serum – Pokročilé sebo-regulující sérum

    Bohaté aktivní sérum s 5% niacinamidem, který má sebo-regulační účinky, zklidňuje zánětlivé projevy a snižuje viditelnost rozšířených pórů. Sérum má velmi lehkou konzistenci, rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Kromě niacinamidu je zde důležitou složkou také filtrát z rýžové vody, který je zdrojem látky působící proti nedokonalostem. Sérum bylo obohaceno o probiotikum pečující o kožní mikrobiom. A zdravá mikroflóra pokožky znamená méně pupínků! Účinná složka snižující viditelnost pórů: niacinamid

    Paula's Choice - Skin Perfecting - 2% BHA Liquid Exfoliant - Exfoliační roztok s 2% kyselinou salicylovou

    Paula’s Choice – Skin Perfecting – 2% BHA Liquid Exfoliant – Exfoliační roztok s 2% kyselinou salicylovou

    Must-have pro Vás, kdo bojujete s problémem černých teček. Kyselina salicylová je jako jediná rozpustná v tucích, a proto je schopna čistit ucpané póry, čímž také redukuje černé tečky. Nejlépe funguje v kombinaci s jílem, který odstraní zbylé nečistoty. 🙂 Sérum je jedinečné tím, že opravdu dlouho vydrží! A to i přesto, že jej používáte pravidelně. Pro začátek tak můžete vyzkoušet menší objem 30 ml.
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: kyselina salicylová

    Beauty of Joseon - Relief Sun Rice Probiotics - SPF50+/PA++++ - Rýžový pleťový krém s SPF

    Beauty of Joseon – Relief Sun Rice Probiotics – SPF50+/PA++++ – Rýžový pleťový krém s SPF

    Produkt, který v pečující rutině nesmí chybět. Krém s SPF se doporučuje používat každý den, nejen v době, kdy používáte kyseliny nebo retinol. Krém s UV filtrem je nejlepší účinnou látkou proti stárnutí pleti. Stárnoucí pleť totiž zvýrazňuje rozšířené póry. Proto je SPF krém nezbytný, aby se rozšířené póry neobjevily příliš brzy. Krém je lehoučký, rychle se vstřebává a je vhodný zejména pro pokožku se sklonem k ucpávání pórů – pro mastnou a smíšenou pleť.
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: SPF 50 (oddalte boj s rozšířenými póry)

    La Roche-Posay - Effaclar Lotion Astringente - Mikroexfoliační tonikum stahující rozšířené póry

    La Roche-Posay – Effaclar Lotion Astringente – Mikroexfoliační tonikum stahující rozšířené póry

    Příjemný lotion od značky La Roche-Posay! Obsahuje lipohydroxy kyselinu, derivát kyseliny salicylové, která snižuje viditelnost rozšířených pórů, redukuje pupínky a nedokonalosti a jemně exfoliuje odumřelé kožní buňky. Díky tomu vyhlazuje, zabraňuje ucpávání pórů a tím i vzniku nových pupínků a nedokonalostí; navíc zklidňuje zánětlivé projevy a reguluje sekreci kožního mazu. Jedná se o velmi jemný produkt, ale není třeba to s ním přehánět. Používejte ho 2x-3x týdně, vždy na noc. Díky tomu si zajistíte čistou a hladkou pleť! 🙂
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: lipohydroxy kyselina (derivát kyseliny salicylové)

    Bandi - Medical Expert - Anti Acne - Anti-Acne Acid Peel - Kyselinový peeling proti akné

    Bandi – Medical Expert – Anti Acne – Anti-Acne Acid Peel – Kyselinový peeling proti akné

    Tento produkt nás příjemně překvapil! Na začátku to vypadalo, že se jedná o peeling, který se nechá 10 minut působit a poté opláchne – stejně jako krvavý peeling od značky The Ordinary. Když jsme se ale s produktem blíže seznámili, ukázalo se, že se jedná o peeling ve formě séra, které bychom měli aplikovat cca 3x týdně. Produkt má hustou gelovou konzistenci a na celý obliečj stačí doslova 3 kapky. V prvních sekundách po nanesení velmi lepí, ale dejte mu čas – nakonec se vstřebá a krásně zmatní pleť. Ve složení přípravku najdeme kombinaci kyseliny salicylové, pyrohroznové a mandlové, které společně redukují pupínky a nedokonalosti, snižují sekreci kožního mazu, sjednocují strukturu pleti a zesvětlují pigmentové skvrny. Aneb sérum pro speciální potřeby!
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: kyselina mandlová, kyselina pyrohroznová a kyselina salicylová

    Purito - Galacto Niacin 97 Power Essence - Výživná esence na bázi niacinu a kvasinkového filtrátu

    Purito – Galacto Niacin 97 Power Essence – Výživná esence na bázi niacinu a kvasinkového filtrátu

    TOP produkt mezi Cosibella kosmetology! Jako voda lehké sérum s niacinamidem, na bázi kvasinkového filtrátu, které účinně redukuje sekreci kožního mazu a stahuje rozšířené póry. Složení séra urychluje regeneraci, podporuje funkci hydrolipidové bariéry a zklidňuje aktivitu mazových žláz. Správně zvolené produkty zanechávají Vaši pleť zdravou na pohled, rozjasňují a snižují viditelnost rozšířených pórů. Zajímavost: jako majitelka problematické a zároveň snadno se vysušující pleti jsem si toto sérum oblíbila pod SPF krém! Díky tomu během dne nepociťuji stažení, zarudnutí je menší a póry méně viditelné.
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: niacinamid

    SkinTra - Reviver - Revitalizační sérum pro všechny typy pleti

    SkinTra – Reviver – Revitalizační sérum pro všechny typy pleti

    Reviver je sérum, které jsem dokázala ocenit až ve chvíli, kdy mi došlo. 🙂 Během používání jsem všechny ty úžasné efekty neviděla; měla jsem pocit, že se mi to jen zdá! Jakmile jsem sérum přestala používat, pokožka se začala mastit, tón pleti už nebyl tak jednotný a póry byly opět znovu viditelné. Sérum má vodnatou konzistenci, je velmi lehké ale pozor! Velmi častá aplikace může způsobovat nadměrné olupování pokožky. Sérum proto používejte maximálně 3 večery za sebou a poté si dejte pauzu. Kromě toho, že sérum stahuje rozšířené póry, úžasně zesvětluje pigmentové skvrny. Pokud Vás tedy trápí rozšířené póry i pigmentové skvrny, Reviver je jasná volba!
    Účinná složka snižující viditelnost pórů: niacinamid, azeloglycin

    Pokud stále potřebujete individuální konzultaci nebo pomoc s výběrem vhodného produktu, napište nám na náš e-mail: objednavky@cosibella.cz Naše kosmetoložky Vám s výběrem produktu na míru pomohou!
    A v případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat také na našem Facebooku i Instagramu nebo telefonním čísle +420 597 010 522.

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments