Krémy s SPF na obličej

Množství produktů: 223

ÚČINEK

Sluneční filtry chrání před UV zářením. Zabraňují tak zbarvení a zpomalují proces stárnutí pokožky.

TYP PLETI

Doporučuje se pro všechny typy pleti, zejména pro citlivou pleť, pokožku s rozšířenými a popraskanými žilkami a pokožku po kosmetických ošetřeních.

ZAJÍMAVOST

Aby filtr úplně chránil naší pokožku, měl by být aplikován ve správném množství. Adekvátní dávka je v průměru délka dvou prstů - ukazováčku a prostředníčku.

Opalovací krémy jsou důležitou součástí každodenní ranní péče o pleť, protože chrání pokožku před škodlivými účinky ultrafialového záření. Krémy s SPF doporučujeme používat po celý rok. O ochraně před sluncem by měly pamatovat zejména osoby s jemnou pokožkou, se sklonem k zarudnutí a podráždění nebo podstupující ošetření kyselinami, retinolem a jiné postupy, které můžou zvýšit citlivost pokožky. Kromě slunečního záření jsme díky práci před počítačem vystaveni záření HEV a IR, které má také negativní vliv na pokožku.

Ochranné filtry lze rozdělit na fyzikální, jako je oxid zinečnatý a oxid titaničitý a chemické. Fyzikální filtry odrážejí sluneční záření (jsou doporučovány zejména pro děti a těhotné ženy), zatímco chemické filtry absorbuji UV záření.

SPF (Sun Protection Factor) je sluneční ochranný faktor, který určuje úroveň ochrany před UVB zářením. Pokud chceme co nejúčinnější ochranu, měli bychom použít SPF 30 nebo vyšší.

Více informaci o opalovacích faktorech najdete na našem blogu - Ochrana pokožky před sluncemKorejská péče o pleť.

Třídění
Počet produktů: 30/223
Ochranný faktor SPF je aktivní složkou v kosmetických přípravcích na obličej, tělo a vlasy, jehož hlavním úkolem je chránit před ultrafialovým UVB zářením, které způsobuje požadované opálení, ale způsobuje také vznik pigmentových skvrn a urychluje proces stárnutí pokožky. Kosmetické značky vyvíjejí produkty s UVB filtry pro různé typy pleti, včetně mastné, problematické a kuperózní pleti. Krém s ochranným faktorem bychom měli používat během celého roku, také v zimě. Jsou nezbytné po kosmetických zákrocích, které jsou senzibilizující na slunce (laserové odstranění chloupků a ošetření mikrojehličkami) nebo během používání kosmetických přípravků s obsahem retinolu nebo kyselin.

Zobrazit více

Jak chápat hodnotu SPF uvedenou na přípravcích?

SPF znamená Sun Protection Factor tedy ochranný sluneční faktor. Hodnota SPF vynásobena počtem minut = čas, který můžeme strávit na slunci, aniž bychom se spálili, tedy čas bezpečného opalování. Opalovací krémy s SPF faktorem obsahují fyzikální neboli minerální filtry (tedy oxid zinečnatý a oxid titaničitý, které známe z přírodní pečující a dekorativní kosmetiky) a/nebo chemické neboli umělé filtry. Minerální filtry sluneční záření odrážejí a chemické je absorbují. Nesmíme zapomínat, že hodnota SPF znamená ochranu pokožky před UVB zářením, nikoli UVA zářením, které je také velmi škodlivé (UVA paprsky pronikají pokožkou ještě hlouběji než UVB paprsky). Při výběru ochranných krémů zkontrolujte obě označení, tedy ochranu před UVA i UVB zářením na obalu přípravku.

Krémy s SPF filtrem

Čím je počasí teplejší, tím raději odhalujeme své tělo. Je to dobrý způsob, jak se udržet v pohodě, ale také trochu riskovat. Vystavení pokožky slunečnímu záření může vést k poškození DNA buněk a množení volných radikálů a tím i vzniku rakoviny a rychlejšímu stárnutí pokožky. Naštěstí se tomu dá čelit používáním kosmetiky na ochranu proti slunci, tedy s SPF filtry.

Krémy, které chrání pokožku před UV zářením - který si vybrat?

Naše produkty s filtry se dělí např. podle stupně ochrany SPF, tedy Sun Protection Factor. To je faktor, který určuje, kolik slunečního světla pronikne do pokožky poté, co na ni nanesete krém. Existuje např. kosmetika s:

  • SPF 15 - minimální úroveň ochrany doporučená odborníky pro dospělé osoby se středoevropským fototypem,
  • SPF 30 - minimální ochranný faktor, který by měly mít výrobky pro děti,
  • SPF 50 - tato úroveň ochrany se doporučuje pro osoby se světlým fototypem, stejně jako pro děti, zejména s atopickou dermatitidou.

Zároveň je třeba připomenout, že čím vyšší je úroveň ochrany, tím lépe. Filtr SPF 50 pomůže správně chránit pokožku mnohem déle než SPF 15. To je důležité zejména při vysokém UV indexu.

Ochrana proti slunci v krému a spreji - co je lepší?

Přípravky na ochranu před UV zářením se liší nejen úrovní ochrany, ale také konzistencí. Dostupné jsou pleťové krémy s SPF ve formě:

  • krém - snadno odměříte správné množství produktu a rozetřete jej rukou po pokožce,
  • spreje - velmi rychle se nanášejí. Přípravek stačí nastříkat na pokožku a nechat vstřebat. Proto se tyto typy přípravků doporučují např. dětem.

Každé složení bude stejně dobře fungovat při každodenním používání. Nejdůležitější je dbát na to, aby byla pokožka rovnoměrně pokryta dostatečně silnou vrstvou.

Pleťové krémy s SPF online - jak používat?

Pro získání uspokojivé úrovně ochrany před UVB/UVA paprsky je nutné dbát na správnou aplikaci přípravku. Doporučuje se používat opalovací krém v množství 2 mg/cm2 pokožky.

Chraňte svou pokožku před slunečními paprsky každý den a užijte si léto bezpečně.

Viz také: séra pro smíšenou pleť, tonika pro smíšenou pleťkrémové maskybalzámy na rty

pixel