Čisticí pleťové masky

Množství produktů: 78

Úkolem čisticích masek je zajistit pleti účinné látky, které zlepšují její vzhled a redukují pupínky a nedokonalosti. Ve složení těchto přípravků nejčastěji najdete jíly, kyseliny a rostlinné extrakty. Jsou skvělým pomocníkem a obohacují každodenní pečující rutinu – přesvědčte se už nyní!

Počet produktů: 30/78

Bezchybná pleť díky čisticím maskám

Čistá pleť je naprostý základ péče. Zanesená pleť má totiž větší sklon ke vzniku nedokonalostí, zánětů, nadměrné mastnotě a narušené hydrolipidové bariéře. Kromě každodenního mytí obličeje pomocí čisticího gelu nebo pěny se vyplatí jednou za čas (například jednou týdně) použít pleťovou masku s čisticími účinky. V nabídce našeho e-shopu najdete různé druhy masek pro všechny typy pleti. Vyberte si ideální masku pro sebe!

Zobrazit více

Jak fungují čisticí masky na pleť?

Jak již sám název napovídá, hlavním úkolem tohoto přípravku je odstranit z pleti veškeré nečistoty, odumřelé kožní buňky a maz usazený hluboko v pórech. Čisticí masky jsou ideální zejména pro mastnou, aknózní a problematickou pleť s rozšířenými póry. Právě tyto typy pleti mají největší sklon k usazování nečistot a bakterií a kvůli tomu potřebují hloubkově očistit.

Účinné látky ve složení čisticích masek

Čisticí masky obsahují aktivní látky, které mají absorpční a čisticí vlastnosti a regulují sekreci kožního mazu. Jedná se o tyto složky:

  • zelený jíl – má antibakteriální účinky, zklidňuje zánětlivé projevy a nedokonalosti a reguluje sekreci kožního mazu
  • bílý jíl – odstraňuje nečistoty a zklidňuje podráždění
  • růžový jíl – zklidňuje podráždění, tonizuje a má antibakteriální účinky
  • červený jíl – zmírňuje zarudnutí a reguluje sekreci kožního mazu
  • aktivní uhlí – čistí, má antibakteriální a protizánětlivé účinky a zmatňuje
  • kyseliny – exfoliují, mají protizánětlivé účinky, regulují sekreci kožního mazu a zesvětlují pigmentové skvrny
  • enzymy – regulují sekreci kožního mazu a exfoliují odumřelé kožní buňky
  • tea tree olej – má antiseptické a protizánětlivé účinky a působí proti akné

Zvládne maska vyčistit ucpané póry?

Účinky masky závisí na obsažených složkách. Odstranění nahromaděného mazu z ucpaných pórů zajišťuje kyselina salicylová. Tato kyselina je jako jediná používaná v kosmetice rozpustná v tucích a díky tomu zvládne uvolnit a dokonale vyčistit ucpané póry. Výsledkem je minimum černých teček zejména kolem nosu a na bradě. Výborné účinky mají také jíly, které absorbují kožní maz – doslova jej na sebe nabalují.

Viz také: séra s niacinamidem, kyselinové peelingy, enzymatické peelingyalginátové masky

pixel