Noční pleťové krémy

Množství produktů: 416

Noc je vhodnou příležitostí na regeneraci pokožky. Podpořte tento proces tím, že budete používat speciální noční krémy. Jsou bohaté na aktivní složky, které pečují o pokožku a vyživují ji. Efekt „WOW“ po probuzení zaručen! Podívejte se na naši nabídku a obohaťte si vaši večerní pečující rutinu!

Třídění
Počet produktů: 30/416

Noční péče o pleť – krémy na noc

Během spánku pokožka neustále pracuje. Je to proto ideální doba poskytnout jí potřebné aktivní složky obsažené například v krémech. Noční krémy se vyznačují hutnou konzistencí a bohatým složením. Nejčastěji jsou plné olejů a másel, které dokonale vyživují, regenerují a promašťují. Noční péče je zároveň dobrou příležitostí pro potenciálně dráždivé a fotosenzibilizující složky jako retinol a vysoce koncentrované kyseliny. Jedná se o úžasné látky s intenzivními vlastnostmi. Po jejich použití je ale nutné vyhýbat se slunečním paprskům. Právě v nočních krémech jsou zárukou jak bezpečnosti, tak úžasných výsledků.

Zobrazit více

Je noční krém opravdu potřeba?

Po celém dni, kdy je pokožka vystavena vnějším vlivům jako vítr nebo okolní nečistoty a může se vysušovat, je potřeba jí zajistit potřebnou péči. O pleť je nutné se starat nejen ve dne, ale i v noci. Během spánku dochází v pokožce k řadě procesů. Pokožka má také větší schopnost regenerovat. Zajištění těch správných aktivních složek je proto nezbytné pro zachování pleti v dobré kondici. Noční krémy mají jednoznačně intenzivnější účinky než krémy na den.

Aktivní látky v nočních krémech

Patří sem jak vyživující, regenerační a exfoliační složky, tak i látky, které působí proti vráskám, na povrchu pokožky vytváří okluzivní vrstvu nebo rozjasňují. Ve složení krémů na noc najdete:

  • retinol – stimuluje syntézu kolagenu, působí proti stárnutí, zesvětluje pigmentové skvrny, redukuje pupínky a nedokonalosti a reguluje sekreci kožního mazu
  • AHA kyseliny – exfoliují odumřelé kožní buňky, zesvětlují pigmentové skvrny, vyhlazují drobné vrásky a redukují pupínky
  • kyselina salicylová (BHA kyselina) – má antibakteriální a protizánětlivé účinky, redukuje zánětlivé projevy a černé tečky a čistí ucpané póry
  • vitamín C ve vysoké koncentraci – rozjasňuje pigmentové skvrny, má antioxidační účinky, působí proti stárnutí a dodává pleti krásný lesk
  • oleje a másla – hloubkově vyživují, promašťují, udržují hydrataci a regenerují

Jak si vybrat noční krém?

Dobrý krém je takový, který přesně odpovídá potřebám Vaší pleti. Měl by obsahovat složky, které vykazují konkrétní účinky. Ať už proti vráskám, s rozjasňujícími vlastnostmi, proti akné nebo regeneračními účinky. Vyplatí se přihlédnout na konzistenci krému. Některé noční krémy mají hutné složení, vyživují, vytvářejí na pleti okluzivní vrstvu a zanechávají mastný film. Jiné mají bohaté složení plné aktivních látek, ale jsou lehčí. Používání krému na noc by mělo být příjemnou záležitostí, vyberte si proto takový, který splní Vaše očekávání.

Můžu noční krém používat na den?

Informace, že produkt je vhodný pouze na noc, je relativní. Samozřejmě v případě retinolu nebo kyselin, tedy fotosenzibilizujících látek, které mohou způsobovat podráždění, je nutné krém nanášet pouze večer. Ale pokud krém neobsahuje tyto potenciálně dráždivé složky, a jediným rozdílem je bohaté, vyživující složení plné olejů, nic nebrání tomu používat takový krém i v ranní rutině. Některé typy pleti jako např. suchá nebo citlivá potřebují ochranný okluzivní film i během dne.

Viz také: séra pro suchou pleť, olejová séra, pleťové mlhy, oleje na rty

pixel