Bezsulfátové šampony na vlasy

Množství produktů: 78

SLS a SLES jsou aniontové látky, které při použití v šamponech hloubkově čistí pokožku hlavy. Mají také vysoký dráždivý potenciál. Z tohoto důvodu se mnoho lidí snaží těmto detergentům ve složení šamponů vyhýbat a hledají jemnější čisticí látky. Připravili jsme pro vás širokou nabídku šamponů bez sulfátů, které jemně čistí a zanechávají příjemný pocit. Objevte je právě teď!

Třídění
Počet produktů: 30/78

Co je to SLS a SLES?

S těmito dvěma zkratkami jste se na etiketě přípravku určitě již setkali. SLS a SLES jsou sulfáty, povrchově aktivní látky, které mají čistící a pěnící vlastnosti. Patří mezi silné detergenty, s tím rozdílem, že SLES má o něco jemnější účinky než SLS. Bohužel obě tyto látky mohou způsobovat podráždění zejména citlivé pokožky hlavy a mohou také vysušovat vlasy. Pokud máte normální pokožku hlavy, šampony s obsahem těchto složek můžete bez problému i nadále používat; pokud jste ale majitelkou citlivé pokožky hlavy a nechcete vlasy zbytečně vysušovat, těmto složkám se ve složení šamponů vyhýbejte a vyberte si ty s jemnějším složením.

Zobrazit více

Jak poznat šampon bez sulfátů?

Ověřit si složení Vašeho oblíbeného šamponu je klíčovým krokem ve vědomé péči o vlasy. A je to velmi jednoduché. Jednotlivé složky najdete na obalu výrobku označené jako „Ingredients“. V tomto místě hledejte názvy Sodium Lauryl Sulfate (SLS) a Sodium Laureth Sulfate (SLES). Pro usnadnění – tyto složky se nejčastěji nachází na prvních místech ve složení. Znamená to, že jejich procentuální obsah v přípravku je vysoký.

Čím nahradit agresivní mycí látky v šamponu?

Aby byl šampon účinný, zdaleka nemusí obsahovat silné detergenty. Stejně účinně, ale bez podráždění a vysušování působí tyto látky:

  • Lauryl Glucoside – neiontová povrchově aktivní látka získaná z přírodních mastných kyselin z kokosu.
  • Coco-Glucoside – kokosový glukosid, který působí jako velmi jemné pěnidlo. Získává se z kokosového oleje. Funguje také jako emulgátor.
  • Decyl Glucoside - jemná PAL (povrchově aktivní látka) získaná z mastných alkoholů. Ani ve vysokých koncentracích nezpůsobuje podráždění.

Nejlepší bezsulfátové šampony na vlasy

V nabídce e-shopu Cosibella najdete širokou nabídku šamponů bez sulfátů – silných čisticích látek, díky kterým zajistíte svým vlasům péči na vysoké úrovni. Pokud přemýšlíte o nákupu jednoho z nich, poznejte šampony těchto ceněných značek: Anwen, Aromase, BasicLab nebo Mawawo. Přípravky těchto výrobců jsou obohaceny o pečující složky, díky kterým budou Vaše vlasy krásné, silné a plné lesku.

pixel