Opalovací spreje

Množství produktů: 12

Pokud dáváte přednost rychlé a bezproblémové aplikaci produktů na opalování, zvolte si třeba některý z našich sprejů. Kosmetické přípravky této formě účinně chrání před sluncem a snadno se používají během celého dne, takže se tím prodlouží ochrana před škodlivými slunečními paprsky. Spreje mají lehkou a nenápadnou konzistenci. Najděte si svého oblíbence!

Třídění

Rychlá a snadná ochrana proti slunci

Je důležité chránit pokožku před vlivem UV záření po celý rok, hlavně pak v létě, kdy sluníčko září od rána do večera a vy trávíte dlouhé hodiny venku. Pokožka, na kterou není aplikován opalovací přípravek, je tak vystavena podráždění, skvrnám po opalování, zčervenání, popálení a všem nepříjemnostem, které ke slunečnímu spálení patří - jako je třeba nepříjemný pocit nebo dokonce bolest. Na trhu můžete narazit na velmi bohatou škálu opalovacích přípravků na tělo. Pokud je pro vás důležité pohodlí, zajímavým tipem mohou být spreje na opalování.

Zobrazit více

Jak používat sprej na opalování?

Velmi důležitým pravidlem při používání opalovacích přípravků s UV filtry je to, aby se aplikovaly na pokožku 15-20 minut před tím, než se vydáte ven. Daný produkt nastříkejte na čistou a suchou pokožku ze vzdálenosti 20-30 cm. Pokud cítíte, že je třeba přípravek ještě důkladněji aplikovat, jemně ho vmasírujte. V případě, že se chystáte pobývat na slunci déle, aplikujte přípravek co 2 hodiny. Je nesmírně důležité opakovat aplikaci spreje na opalování, pokožce tak zaručíte neustálou ochranu.

Čím se liší UV filtry?

Filtry, které se používají v kosmetice, která je určena k ochraně pokožce před slunečním zářením, se mezi sebou liší vlastnostmi a stupni ochrany. Pokud přemýšlíte, který typ produktu zvolit, seznamte se s následujícími rozdíly. Kosmetické produkty mají na obalech informace, například SPF50, SPF30. Čím větší číslo, tím déle bude pokožka chráněna před slunečním zářením. Proto je důležité vybírat takové přípravky, které zaručí nejvyšší stupeň ochrany. Filtry také můžeme rozdělit na:

  • chemické - absorbují sluneční paprsky a mění je na tepelnou energii. Pronikají do pokožky, nezanechávají na ní bílou vrstvu a stačí jejich malá koncentrace v přípravku, aby byl účinný.
  • na fyzické bázi - fungují na principu odrážení/rozprostření slunečních paprsků. Nepronikají hluboko do pokožky, mohou tvořit efekt bílé kůže, nicméně to se může lišit v závislosti na konzistenci produktu.
  • smíšené - jedná se o propojení chemických filtrů a filtrů na fyzické bázi. Takový mix je ideální a zaručuje nesmírně účinnou ochranu.

Značky, které nabízejí opalovací přípravky ve spreji

Spreje, které chrání před UV zářením zcela jistě patří k novému typu přípravkům na opalování. Jedním z výrobců, který je zařadil do svého portfolia je Altruist. V nabídce této značky najdete dva produkty s vysokým stupněm ochrany SPF50, včetně produktu pro celou rodinu o objemu až 250 ml. Vydrží nesmírně dlouho, lze ho používat na tělo i na obličej. Značka Uriage nabízí suchý olej ve spreji s chemickými filtry a francouzská značka Bioderma nabízí sprej s lehkou konzistencí, který kromě sluneční ochrany hydratuje a zklidňuje podrážděnou pokožku těla. Výjimečnou formuli vytvořil Australian Gold, který nabízí gely ve spreji s různým stupněm ochrany, které navíc podporují získání rovnoměrného opálení.

pixel