Oleje na opalování

Množství produktů: 1

V naší nabídce najdete oleje na opalování, které urychlí a zvýrazní efekt opálené bronzové pokožky. Navíc mají další pečující funkci – vyživují a hydratují pokožku, která získáte ochranný film s lesklým efektem. Podívejte se na naši nabídku!

Třídění

Ochranné oleje na opalování - pro koho jsou určeny?

Produkty na tělo s filtry proti slunci mohou mít různou konzistenci. Olejová forma bude nejlepší v případě suché, citlivé a zralé pokožky. Tyto typy potřebují hydrataci, regeneraci a doplnění lipidů. Právě olejové produkty si s tím mohou poradit. Pro pokožku je to dvojnásobná výhoda - ochrana před sluníčkem a péče.

Zobrazit více

Proč používat ochranné opalovací přípravky?

UVA a UVB záření jsou pro pokožku škodlivé. UVA zasahuje do hlubokých vrstev kůže, UVB se zastaví na nejsvrchnější pokožce. Příliš dlouhé vystavování pokožky slunci může mít za následek zčervenání, popálení, včetně bolesti a citlivosti. Sluneční záření může také vést k tvorbě skvrn, stárnutí kůže, její pevnosti a elasticity.

Jak používat oleje na opalování?

Podle typu balení produktu, aplikujte vhodné množství oleje do dlaní nebo přímo na kůži (v případě produktů ve spreji) a následně je rovnoměrně rozetřete. Pokud vám záleží na hladké a rychlé aplikaci produktu, můžete předtím pokožku navlhčit pomocí hydratačního spreje. Je velice důležité aplikovat kosmetický přípravek na kůži již 15-20 minut před tím, než se vydáte ven. Pokud víte, že budete trávit venku mnoho hodin, nezapomeňte znovu aplikovat oleje co 2 hodiny. Takto se vyvarujete škodlivých účinků UV záření.

Oleje na opalování mají bohaté složení

Tou nejdůležitější složkou jsou samozřejmě UV filtry. Můžeme je rozdělit na filtry chemické, filtry na fyzické bázi a filtry smíšené, tedy kombinace dvou předchozích. Mezi sebou se liší způsobem fungování, konečným vzhledem na pokožce a také stupněm ochrany. Filtry s nízkou sluneční ochranou jsou označeny jako SPF15, ty se středním stupněm ochrany SPF15, SPF20 a SPF25, vysokou ochranu zajistí filtry SPF30 a SPF50, velice vysoký stupeň ochrany získáte pomocí filtrů s označením SPF50+. Složení opalovacích olejů jsou obohaceny také o pečující složky, jmenujme třeba:

  • makadamový olej - hydratuje, pomáhá regenerovat pokožku a zvyšuje její pevnost
  • olej z hroznových jader - hydratuje, vyživuje a dodává pokožce požadovanou mastnotu, zvyšuje pružnost pokožky
  • karoten - funguje jako antioxidant
  • glycerin - vytváří na pokožce okluzivní vrstvu, která zabraňuje ztrátě vody a udržuje hydrataci uvnitř
  • vitamín E - podporuje funkci opalovacích přípravků, funguje jako antioxidant a proti stárnutí
  • vitamín C - posiluje stěny malých cév, rozjasňuje.
pixel