Micelární vody

Množství produktů: 48

Pokud k odličování používáte micelární vodu, nikdy pokožku netřete příliš silně. Obsažené micely zvládnou účinně rozpustit make-up samy o sobě. Micelární vodu po použití vždy z pokožky obličeje opláchněte. Nezapomínejte, že se stále jedná o přípravek s obsahem mycích látek, který by na pokožce neměl zůstávat. Prohlédněte si naši Cosibella nabídku!

Počet produktů: 30/48

Dokonalé odlíčení díky micelární vodě

Odličovací a čisticí tekutý přípravek s obsahem micel. Micely jsou drobné částečky složené z hydrofilní a hydrofobní části, které účinně odstraňují zbytky make-upu, nečistoty a kožní maz. Díky tomu, že nečistoty na sebe přitahují, není nutné pleť intenzivně třít. Fungují doslova jako magnet. Micelární vody jsou vhodné pro první fázi čištění obličeje, tedy k odlíčení. Zvládnou odstranit dokonce voděodolný make-up. Ocení je osoby, které preferují opravdu rychlé odlíčení.

Zobrazit více

Jak micelární vodu správně používat?

Správné použití přípravku je důležité, abyste zabránili vzniku podráždění a zarudnutí. Potřebné množství přípravku naneste na kosmetický tampon, přiložte na oční víčko, jemně přitiskněte a počkejte několik sekund. Díky tomu se make-up dobře rozpustí. Stejným způsobem odstraňte make-up ze zbytku obličeje, dokud nebude pleť úplně čistá. Častou chybou je tření pokožky z důvodu urychlení celého procesu odlíčení – na to si ale dejte pozor. Tento způsob není nejlepším řešením, protože může vyvolat podráždění a poškození hydrolipidové bariéry.

Je nutné micelární vodu z pleti opláchnout?

Rozhodně ano. Micelární vodu doporučujeme opláchnout pomocí vody spolu s čisticím gelem nebo pěnou – stejně jako jiné odličovací přípravky. Micelární voda má za úkol odstranit zbytky make-upu, kožní maz a nečistoty, nikoliv pleť očistit. Ke správnému čištění pleti potřebujeme vodu, jedině tak micelární vodu opláchneme. Časté ponechání micelární vody na pokožce bez opláchnutí může zanášet pleť a tím způsobovat pupínky a nedokonalosti.

Jaká by měla micelární voda být?

Pokud přemýšlíte, jakou micelární vodu koupit, zaměřte se na několik faktorů. Dobrá micelární voda je taková, která zvládne rychle rozpustit make-up bez nutnosti tření pokožky. Velmi účinné jsou dvoufázové micelární vody, které v sobě kombinují jak fázi olejovou, tak vodnatou. Díky obsahu olejů pak bez problému rozpustí i voděodolný make-up. Důležitá je také vůně přípravku – vybírejte podle Vašich preferencí. V nabídce najdete přípravky bez parfemace nebo naopak s jemnou vůní, která zpříjemní celý proces odličování.

Viz také: přípravky na čištění pleti, mycí pěny, čisticí gely, odličovací mléka

pixel