Pleťová séra s vitamínem C

Množství produktů: 114

Vitamín C je jednou z nejrozšířenějších antioxidačních složek používaných v kosmetice. Přezdívá se mu „vitamín mládí“. Zařazením této látky do vaší skincare rutiny poskytnete pleti péči proti vráskám, zajistíte protizánětlivé působení, posílíte stěny křehkých krevních cév a neutralizujete volné radikály. Vyberte si sérum s vitamínem C a projasněte vaši pleť!

Třídění
Počet produktů: 30/114

Sérum s vitamínem C

Séra s vitaminem C jsou vhodná zejména pro osoby se zralou, mastnou a smíšenou pletí. Pokud máte například problémy s pigmentovými skvrnami, prvními známkami stárnutí nebo nerovnoměrným tónem pleti, určitě využijte účinků séra s vitaminem C. Vitamin C obsažený ve složení těchto kosmetických přípravků pomáhá:

Přečtěte si více
Zobrazit více

Sérum s vitaminem C - které vybrat?

Kosmetické přípravky obsahují vitamin C v různých formách. Mezi nejčastější patří:

  • kyselina L-askorbová, která pomáhá rozjasnit pleť a obnovit její přirozenou barvu. Má nízké pH, takže může dráždit citlivou pokožku;
  • askorbylpalmitát, který podporuje tvorbu kolagenu. Neměl by se používat na podrážděnou pokožku;
  • askorbyl glukosid, který pomáhá zesvětlit pigmentové skvrny. Může proniknout do hlubokých vrstev kůže.

Vyberte si sérum v takové formě, která bude přizpůsobena potřebám vaší pleti.

Pravidla používání

Séra s nízkou koncentrací vitaminu C je možné aplikovat jak přes den, tak na noc. Pokud přípravek obsahuje větší množství této složky, je lepší jej aplikovat pouze večer, jelikož hrozí riziko podráždění pokožky. Bez ohledu na množství vitaminu C v přípravku je důležité, abyste při jeho používání nezapomněli během dne používat krém s ochranným UV filtrem.

Vyberte si sérum s vitaminem C a vyzkoušejte vlastnosti této složky v praxi.

Viz také: masky s vitamínem C, krémy s vitamínem C, antioxidační maskyantioxidační séra

pixel