Jílové pleťové masky

Množství produktů: 42

Jíly jsou cenné přírodní zeminy bohaté na minerální látky. Mají vynikající pečující vlastnosti a jsou vhodné pro všechny typy pleti. Řeší nejrůznější kožní problémy, např. absorbují přebytečný kožní maz a důkladně odstraňují veškeré nečistoty. Podívejte se na naši nabídku a poznejte účinky jílů na vlastní kůži!

Třídění
  • 1
  • 2
Počet produktů: 30/42

Přírodní péče s jílovými maskami

Jílové masky jsou skvělým řešením, pokud chcete do své pečující rutiny zařadit přírodní kosmetiku. Úžasně pečují o pokožku a díky své různorodosti jsou vhodné pro různé typy pleti v závislosti na konkrétních potřebách a problémech. Jsou jemné, a proto ideální i pro citlivou pleť.

Zobrazit více

Jak funguje jílová maska?

Jíly mají dobré absorpční vlastnosti, díky čemuž pohlcují nečistoty a zanechávají pleť dokonale čistou. Navíc účinně regulují sekreci kožního mazu, snižují mastnotu pleti, mají antibakteriální vlastnosti, zklidňují zánětlivé projevy a pomáhají redukovat nedokonalosti. Maska z jílu zanechává pokožku viditelně čistou, vyhlazenou a měkkou na dotek. Zajišťuje pocit čisté pleti.

Druhy jílů a jejich vlastnosti

Existuje několik druhů jílů. Jejich vlastnosti a vhodnost pro daný typ pleti se liší v závislosti na barvě, takže je velmi snadné je rozlišit.

  • zelený jíl – má antibakteriální účinky, zklidňuje zánětlivé projevy a nedokonalosti a reguluje sekreci kožního mazu. Je vhodný pro aknózní a mastnou pleť.
  • bílý jíl – čistí a zklidňuje podráždění. Jako jeden z nejjemnějších jílů je ideální pro citlivou, kuperózní a podrážděnou pleť.
  • modrý jíl – čistí, posiluje a regeneruje. Je vhodný prakticky pro všechny typy pleti.
  • žlutý jíl – reguluje sekreci kožního mazu, snižuje viditelnost rozšířených pórů a čistí. Ideální pro mastnou a smíšenou pleť.
  • fialový jíl – přináší úlevu pleti a má čisticí vlastnosti. Jemný jíl, který může používat i citlivá pleť.
  • růžový jíl – zklidňuje podráždění, tonizuje a má antibakteriální účinky. Šetrný k pokožce.
  • červený jíl – zmírňuje začervenání pleti a reguluje sekreci kožního mazu. Skvělý pro kuperózní pleť.
  • jíl ghassoul – jemně exfoliuje, čímž vyhlazuje, čistí a zklidňuje podráždění.

Jak používat pleťové masky s jílem?

V nabídce našeho e-shopu najdete jak hotové jílové masky, tak i jílový prášek pro přípravu domácí masky. V případě masek, které je nutné nejdřív připravit stačí smíchat potřebné množství jílu s vodou, vytvořit pastu a poté nanést na očištěnou pokožku obličeje. Nikdy nenechávejte jíl zaschnout do tvrdé krusty – maska by mohla pleť vysušit. Každé 2 minuty proto na masku nastříkejte tonikum nebo hydratační mlhu. Nechte 10-15 minut působit a poté důkladně opláchněte teplou vodou. Pokud váháte, jakou jílovou masku pořídit, prohlédněte si nabídku značek ASOA, Bosphaera nebo Iossi.

Viz také: krémy pro mastnou pleť, matující krémy, gelové pleťové krémy, séra pro mastnou pleť

pixel