Péče o tělo

Množství produktů: 333

Tělová kosmetika jako krémy, mléka a balzámy poskytují pokožce základní péči – hydratují a vyživují. Naopak tělové peelingy pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky a zanechávají pokožku hladkou na dotek. V naší nabídce najdete také relaxační přípravky do koupele a pečující kosmetiku, která se o Vás postará od hlavy až k patě! Vyberte si z naší nabídky svého oblíbence.

Třídění
Počet produktů: 30/333

Produkty kompletní péče o tělo – proč je používat?

Péče o pokožku těla je stejně důležitá jako péče o pleť. Často na ni ale z různých důvodů zapomínáme, což může vést ke ztrátě elasticity a pružnosti. Pokožka je kvůli tomu vysušená a mohou se objevit také nedokonalosti. Každodenní používání tělové kosmetiky změkčuje a zlepšuje pružnost pokožky, zajišťuje jí potřebnou dávku hydratace, předchází vzniku podráždění a nedokonalostí a pečuje o hydrolipidovou bariéru. Produkty vybírejte podle konkrétních potřeb Vaší pokožky.

Zobrazit více

Jak používat tělovou kosmetiku v závislosti na typu pokožky?

Pokud máte suchou, na dotek drsnou pokožku, která je po koupeli navíc nepříjemně stažená, volte přípravky s jemným složením a hydratačním a promašťujícím účinkem.
Naopak pokud se na Vaší pokožce těla objevují nedokonalosti, zařaďte do Vaší pečující rutiny přípravky s kyselinami. Ideálním produktem může být Vyhlazující mycí gel značky CeraVe, který najdete také v naší nabídce.

Normální pokožce zajistěte dostatečnou dávku hydratace a pravidelný peeling.

Jakou tělovou kosmetiku najdete v naší nabídce?

Mezi produkty péče o tělo řadíme např. sprchové gelybalzámy a krémy, deodoranty a antiperspiranty a jiné speciální přípravky.

Tělové krémy, balzámy a mléka

Jejich zadáním je především vyživovat, hydratovat a promašťovat pokožku těla. Přípravky mají různou konzistenci – od lehké emulze až po hustý krém, díky čemuž řeší nejrůznější potřeby pokožky. Ve složení těchto přípravků najdete nejčastěji kyselinu hyaluronovou, oleje a másla nebo rostlinné extrakty.

Tělové sérum

Specifický pečující produkt, který zpevňuje ochablou pokožku těla a redukuje strie a celulitidu. V závislosti na požadovaném efekt je dostupný ve formě krému, oleje nebo balzámu. Ve složení přípravků se nejčastěji objevuje kofein, oleje nebo extrakty bohaté na antioxidanty.

Tělová másla

Charakteristická je hutná, často mastná konzistence, která zanechává na pokožce ochrannou vrstvu. Máslo na tělo je vhodné zejména pro pokožku vyžadující zklidnění, vyživení a regeneraci. Jak samotný název napovídá, ve složení těchto přípravků najdeme zejména másla, např. bambucké nebo kakaové máslo či rostlinné oleje. Širokou nabídkou těchto přípravků se může pochlubit značka La-Le nebo Mohani.

Tělové oleje

Intenzivně vyživují, promašťují a zanechávají pokožku měkkou na dotek. Tělové oleje mohou mít mírně mastnou nebo velmi mastnou konzistenci. Oleje s mastnou konzistencí zanechávají na pokožce znatelnou okluzivní vrstvu, která chrání před škodlivými účinky vnějšího prostředí. Ve složení převažují nejrůznější oleje a jiné aktivní látky přizpůsobené různým potřebám pokožky.

Tělové spreje a mlhy

Největší plus je rychlá a snadná aplikace. V závislosti na určení obsahují různé aktivní složky. Spreje a mlhy na tělo mohou nejen hydratovat, zklidňovat a osvěžovat, ale také chránit před slunečním zářením nebo poskytovat pokožce opálený vzhled jako od moře. Prohlédněte si např. nabídku značky St.Moriz či Uriage.

Tělové peelingy a scruby

Odstraňují odumřelé kožní buňky a zanechávají pokožku pružnou, hladkou a měkkou na dotek. Na trhu najdeme kávový, kyselinový, enzymatický, gommage, cukrový a solný peeling na tělo. V závislosti na velikosti abrazivních částeček nebo koncentraci obsažených kyselin jsou vhodné pro různé typy pokožky. Prohlédněte si voňavé tělové peelingy např. značek Hagi nebo Natural Secrets.

Deodoranty a antiperspiranty

Zabraňují nadměrnému pocení a chrání před nepříjemným zápachem. Antiperspiranty a deodoranty jsou dostupné ve spreji nebo ve formě praktické deo kuličky, tyčinky nebo krému. V naší nabídce najdete přípravky se svěží, květinovou vůni nebo produkty zcela bez parfemace vhodné pro alergiky.

Aktivní látky v produktech péče o tělo

Účinky tělové kosmetiky jsou závislé na obsažených látkách. V naší nabídce najdete pečující produkty s obsahem nejrůznějších složek – od zklidňujících až po exfoliační.

  • oleje – vyživují a promašťují. Jsou součástí tělových balzámů, krémů a sprchových olejů. Na povrchu pokožky zanechává jemný film.
  • kyselina hyaluronová – váže vodu v pokožce a vysoce hydratuje. Najdete ji ve složení tělových balzámů, krémů, sér a sprejů.
  • AHA, BHA a PHA kyseliny – exfoliují odumřelé kožní buňky, vyhlazují a předchází vzniku nedokonalostí. Nejčastěji jsou přidávány do mycích přípravků, peelingů a balzámů na tělo.
  • rostlinné extrakty – mají širokospektrální účinky: hydratují, zabraňují stárnutí pokožky, zpevňují, regenerují a zklidňují podráždění. Jsou součástí prakticky všech pečujících produktů.
  • kofein – nezastupitelná složka v přípravcích proti celulitidě. Stimuluje mikrocirkulaci a má antioxidační účinky.
  • bambucké máslo – promašťuje, regeneruje a na povrchu pokožky vytváří ochrannou vrstvu. Jedná se o jednu z nejčastěji používaných složek v tělových balzámech, máslech či krémech. Zanechává pokožku příjemně měkkou na dotek.
pixel