Kondicionéry pro vlnité a kudrnaté vlasy

Množství produktů: 4

Máte kudrnaté vlasy? Pokud ano, měli byste vědět, že základem vaší péče by měly být zvláčňující kondicionéry! Vlnky a kudrliny budou na svém místě a navíc se sníží krepatění, které kudrnaté vlasy často provází. V naší nabídce najdete také modelovací kondicionéry, které pomáhají zvýraznit kudrliny a definovat jejich tvar. Podívejte se na ně právě teď!

Třídění

Kondicionéry na kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy jsou často popisovány jako kudrnaté, nepoddajné, zamotané a obtížně upravitelné. Abyste je zkrotili a zvýraznili jejich přirozenou krásu, vyberte si kondicionéry se změkčujícími látkami. Jedná se o látky, které:

  • podporují hydrataci a regeneraci vlasů,
  • pomáhají vytvářet ochrannou vrstvu na povrchu vlasů,
  • podporují procesy, které zabraňují úniku vody z pramenů,
  • podporují uhlazení vlasů a snadnější rozčesávání,
  • pomáhají předcházet zamotání pramenů.
Zobrazit více

Suché vlasy mohou také potřebovat změkčovadla. Pomáhají udržovat přiměřenou úroveň jejich hydratace po celý den.

Proč používat kondicionéry na kudrnaté vlasy?

Používání kondicionérů po každém mytí vlasů je důležitou součástí péče, protože dodávají vlasům tolik potřebné aktivní látky. Kudrnaté a vlnité vlasy se vlivem nesprávné péče mohou nadměrně vysušovat a lámat, což může narušovat tvar vln. Pokud se rozhodnete pro kondicionéry speciálně určené pro tento typ vlasů, pomohou Vám zvýraznit přirozený tvar, hydratovat, regenerovat a vyživit Vaše kudrnaté vlasy.

Čím se charakterizují kudrnaté vlasy?

Pro kudrnaté a vlnité vlasy jsou typické kompaktní spirály nebo volné vlny. Nejčastěji se jedná o typ vlasů s vysokou pórovitostí, tzn. že je kutikula vlasu otevřená (vypadá jako stromeček). Mají tendenci se vysoušet a v porovnání s jiným typem vlasů jsou také náchylnější na poškození. Snadno dochází ke krepatění a je těžké je upravit. Majitelé kudrnatých vlasů používají pro zvýraznění vln nejrůznější techniky a k tomu určené přípravky.

Kudrnaté a vlnité vlasy – jaký je mezi nimi rozdíl?

Vlnité a kudrnaté vlasy se od sebe liší především tvarem vln a strukturou. Vlnité vlasy jsou na dotek jemnější a měkčí; kudrny jsou naopak přesněji definované. Pečující kondicionéry pro oba tyto typy však fungují na podobném principu, proto si vhodný produkt můžete bez obav vybrat právě v e-shopu Cosibella.

Vlastnosti kondicionérů na kudrnaté vlasy

Přírodní kondicionéry pro kudrnaté a vlnité vlasy jsou skvělým způsobem, jak o ně vědomě a efektivně pečovat. Pokud se pro tento typ přípravku rozhodnete, přečtěte si složení na obalu výrobku a ujistěte se, že obsahuje složky, které budou přesně odpovídat potřebám Vašich vlasů. Zaměřte se zejména na proteiny a emolienty. Mohou mít pozitivní vliv na Vaše vlasy, protože zajišťují:

  • hydrataci: kondicionéry obsahují hydratační složky jako aloe vera, kyselinu hyaluronovou nebo med, které chrání vlasy před vysoušením a lámáním
  • výživu: obsažené vyživující složky jako rostlinné oleje nebo proteiny posilují vlasy, zlepšují jejich pružnost a jejich celkový stav
  • krotí kudrny: pomáhají definovat tvar vln a zabraňují krepatění vlasů, čímž usnadňují a krásně zvýrazňují výsledný styling
  • ochranu: řada kondicionérů obsahuje složky, které na vlasech vytvářejí jemnou ochrannou vrstvu. Ta chrání před vnějšími vlivy jako je UV záření nebo mechanické poškození
pixel