Šampony pro poškozené vlasy

Množství produktů: 42

Poškozené vlasy? To už nebude problém. Vyvinuli jsme speciální šampony vhodné pro každodenní mytí poškozených a oslabených vlasů. Kromě základní čisticí funkce jsou obohaceny o vyživující a regenerační složky, jako jsou proteiny, aminokyseliny a výtažky. Pečují o vlasové prameny, posilují je a připravují je na další kroky v rutinní péči. Určitě je vyzkoušejte!

Třídění
  • 1
  • 2
Počet produktů: 30/42

Šampony pro poškozené vlasy

Poškozené a zničené vlasy vyžadují speciální péči zaměřenou na obnovu. Poškozené vlasy se charakterizují otevřenou kutikulou, nejednotnou délkou a roztřepenými konečky. Vhodně zvolený šampon s obsahem jemných mycích látek, který nezpůsobuje další podráždění vlasů a je obohacen o účinné aktivní látky, je základem pro péči o tento typ vlasů. Poškozené vlasy vyžadují mytí zpravidla každé dva dny i přes to, že se šampon většinou stane každodenním pomocníkem.

Zobrazit více

Jaký šampon na poškozené vlasy?

Pokud jste majitelkou tohoto typu vlasů, určitě víte, jak důležitý je vhodný výběr pečující kosmetiky. V nabídce obchodu Cosibella najdete širokou nabídku šamponů zajišťující viditelné výsledky, a to od výrobců z celého světa, např. z Polska, Francie nebo Jižní Koreje. Při výběru se zaměřte na tyto aspekty:

  • vlastnosti obsažených složek – krásný obal přitahuje pozornost, ale obsažené složky jsou pořád důležitější. V případě poškozených a zničených vlasů se zaměřte na aktivní látky, které vyživují, obnovují a uhlazují vlasy, uzavírají kutikulu vlasu a snižují náchylnost k poškození. Mnoho šamponů obsahuje keratin, čili složku přirozeně se vyskytující ve struktuře vlasu, která obnovuje a zlepšuje pružnost vlasů. Dalšími složkami jsou oleje, např. arganový, kokosový, jojobový nebo makadamový olej, které zajišťují vlasům nezbytnou výživu. Díky této kompozici získají vlasy svůj ztracený lesk a budou opět v dobré kondici.
  • individuální preference – celkový pocit z používání šamponu je důležitý. Mytí vlasů je pravidelný proces a měl by být bezesporu příjemný. Mezi tyto preference řadíme vůni nebo naopak nulovou parfemaci a formu šamponu, tzn. zda je tuhý nebo klasicky tekutý. I značka má význam. Pokud jste fanouškem profesionální péče na vlasy, i u nás si vyberete.

Jak pečovat o poškozené vlasy?

Poškozené, zničené vlasy naštěstí poznáte už od pohledu a můžete o ně začít účinně pečovat. Na dotek jsou drsné a suché, chybí jim hebkost, konečky jsou roztřepené a v délkách se lámou. Jsou vysušené a mají sklon ke krepatění. Pravidelná péče by se měla zaměřit na dostatečnou výživu a zajištění vyživujících složek jako oleje a másla a také obnovujících složek, např. keratin nebo hedvábné proteiny. Ve složení by neměly chybět ani hydratační složky jako aloe vera nebo med. Důležitým faktorem je také vyřadit silné mycí látky, zejména SLS a SLES a nahradit je jemnými, povrchově aktivními látkami. Díky tomu vyživíte Vaše vlasy a zabráníte jejich opětovnému poškození. Vlasy budou hladké na dotek a chráněné před vlivy vnějšího prostředí.

pixel