Šampony pro mastné vlasy

Množství produktů: 42

Mastná pokožka hlavy je problém, se kterým se potýká mnoho lidí. Chcete-li prodloužit svěžest svých vlasů, používejte šampony se složkami regulujícími tvorbu kožního mazu. Takové šampony obsahují výtažky, pirokton olamin, kyseliny a dokonce i jíly. Šampon vyčistí pokožku hlavy a při pravidelném používání pomůže pokožku normalizovat a snížit její nadměrnou mastnotu. Najděte si mezi našimi tipy svého favorita!

Třídění
  • 1
  • 2
Počet produktů: 30/42

Šampon pro mastné vlasy – účinné čištění Vašich vlasů!

Pokud mají Vaše vlasy sklon k mastnotě, během dne plihnou a je nutné je každý den mýt, správný šampon může být klíčem, jak dlouhodobě navrátit vlasům lehkost a svěžest. Šampony na mastné vlasy účinně čistí pokožku hlavy a vlasy a zároveň regulují sekreci kožního mazu. Díky tomu prodloužíte svěžest Vašich vlasů, dodáte jim hebkost a objem.

Zobrazit více

Jak funguje šampon pro mastící se vlasy?

Účinný šampon na mastné vlasy je kombinací jemného působení a správně vybraných látek. Složky jako rozmarýn, bílý jíl nebo tea tree olej z čajovníku redukují sekreci mazu a odstraňují nečistoty z pokožky hlavy. Pomáhají udržet čistou vlasovou pokožku bez ucpávání pórů, což přímo souvisí s redukcí nadměrného maštění. Šampony účinně odstraňují nečistoty z vlasů od kořínků až po konečky a zanechávají je svěží, lehké a lesklé.

Proč se vlasy mastí?

Maštění vlasů je individuální a souvisí s řadou faktorů. Mezi nejčastější příčiny nadměrné mastnoty patří:

  • nadměrná aktivita mazových žláz: mazové žlázy na pokožce hlavy vytvářejí maz (přirozený olej), který hydratuje vlasy i pokožku hlavy. Jejich nadměrná aktivita může být podmíněna geneticky a může způsobovat maštění vlasů.
  • mytí pomocí silných detergentů: příliš časté používání silných šamponů s obsahem SLS nebo SLES může vysušovat. Přirozeným mechanismem organizmu je vysoušení zabránit, což podporuje produkci kožního mazu.
  • stres: může ovlivňovat hormony a ty mají dále vliv na regulaci kožního mazu na pokožce hlavy.
  • špatné stravovací návyky: příliš častá konzumace nezdravých jídel může znatelně ovlivňovat stav vlasů.
  • časté dotýkání vlasů: dotýkání vlasů prsty nebo časté česání může přenášet přebytečný maz na vlasy, což může způsobovat jejich maštění.

Jaký šampon používat na mastné vlasy?

Pokud chcete účinně bojovat proti problému mastných vlasů, vyberte si šampon který zajistí tyto funkce:

  • složky regulující kožní maz: vyberte si zejména ty šampony, které nejen, že zabraňují nadměrnému maštění, ale zároveň obsahují složky jako bylinné extrakty, které pomáhají regulovat sekreci kožního mazu na pokožce hlavy
  • jemné čisticí vlastnosti: vyhněte se agresivním přípravkům se silným čistícím účinkem, které mohou vysušovat pokožku hlavy a zhoršovat problém maštění vlasů. Ve složení šamponů naopak hledejte detergenty jako Coco-Glucoside nebo Lauryl Glucoside.
pixel