Šampony pro kudrnaté vlasy

Množství produktů: 2

Kudrnaté vlasy potřebují správnou péči, která je zvýrazní jejich specifiku a zdůrazní vlny. K tomuto účelu se používají různé stylingové přípravky. Základem péče o vlasy je však důkladné očištění pokožky hlavy, proto v naší nabídce najdete také šampony určené pro kudrnaté vlasy. Podívejte se na ně!

Třídění

Šampony pro kudrnaté vlasy

Pokud jste majitelkou kudrnatých vlasů, určitě dobře víte, že tyto vlasy vyžadují speciální pozornost. Správná péče je klíčem k udržení zdravých a krásných vln. Šampony pro vlnité vlasy musí mít nejen čistící vlastnosti, ale zároveň obsahovat aktivní látky, které vyživují a zvýrazňují tvar vln.

Zobrazit více

Jaký šampon na kudrnaté vlasy?

Při hledání ideálního šamponu na kudrnaté vlasy se zaměřte na několik klíčových faktorů, díky kterým zajistíte vlasům nejlepší péči:

  • hydratace a výživa: vybírejte šampony, které obsahují hydratační složky jako oleje (např. arganový nebo makadamový) a másla (např. bambucké nebo mangové). Tyto složky pomáhají udržovat vlhkost uvnitř vlasu, zabraňují vysoušení a chrání před lámáním
  • definice tvaru vln: složení šamponů pro kudrnaté vlasy by se nemělo obejít bez proteinů (zejména keratinu nebo hedvábných proteinů), které pomáhají definovat tvar vln, dodávají vlasům pružnost a krásný vzhled
  • bez obsahu SLS/SLES: vybírejte šampony bez sulfátů: SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate), které mohou vysušovat a oslabovat kudrnaté vlasy. Místo toho vsaďte na šampony na bázi jemných mycích látek

Bezsulfátové šampony na kudrnaté vlasy

V naší nabídce najdete šampony pro kudrnaté vlasy, které neobsahují SLS/SLES. Tyto mycí látky mají dobré čisticí vlastnosti, ale mohou vysoušet vlasy a způsobovat krepatění. Někdy mohou být příčinou lámavosti a třepení konečků. Proto pokud chcete své kudrnaté vlasy zachovat v kondici, věnujte pozornost složení šamponů a vybírejte ty s jemným čistícím účinkem.

Složky pečující o vlnité vlasy

Vlny se vyznačují vysokou pórovitostí. Proto je důležité, aby šampon na kudrnaté vlasy obsahoval složky, které účinně vyživí a posílí tvar vln. Mezi klíčové složky, které najdete v našich šamponech patří:

  • arganový olej: vyživuje, hydratuje a chrání kudrnaté vlasy před účinky vnějších vlivů (vítr, mechanické tření)
  • keratin/protein: složka přirozeně se vyskytující ve struktuře vlasu; posiluje, vyhlazuje strukturu, zabraňuje lámání a třepení konečků
  • rostlinné extrakty: hydratují a dodávají vlasům lesk
  • bambucké máslo: účinně vyživuje a chrání vlasy před ztrátou vlhkosti. Díky tomu změkčují vlasy a dodávají jim lesk

Nejlepší šampony na kudrnaté vlasy

Přemýšlíte, jaký šampon na vlnité vlasy koupit? V naší nabídce najdete řadu značek a produktů, jak profesionálních, tak z drogerie, které jsou účinné a mezi zákazníky oblíbené. Vybírejte z přípravků od značky BasicLab, Cantu nebo Hairmate. Mezi nimi najdete šampony s jemným i intenzivnějším působením. Každý produkt se různí obsahem složek, proto si před nákupem dobře přečtěte složení a informujte se, jakých efektů můžete dosáhnout.

pixel