Gelové masky na obličej

Množství produktů: 34

Gelové konzistence jsou skvělý způsob, jak probudit a osvěžit pleť. Tento typ masek mírně chladí a nezatěžuje pokožku, a je proto vhodný zejména pro mastnou pleť. Pokud gelovou masku ještě nemáte, určitě si prohlédněte naši nabídku!

Třídění
  • 1
  • 2
Počet produktů: 30/34

Gelová maska na obličej – záruka klidné pleti

Maska je synonymem pro relax, domácí SPA a zklidnění. A toto tvrzení je více než správné zejména v případě, že se jedná o gelové nebo hydrogelové masky. Gelové složení masek má chladivé účinky a zároveň okamžitě zklidňuje podráždění a zarudnutí a navrací pleti pocit pohodlí. Může být navíc obohaceno o pečující složky, které řeší problémy různých typů pleti.

Zobrazit více

Rozdíl mezi gelovými a hydrogelovými maskami

Gelové masky jsou jednoduše masky s gelovým složením, které můžete na pleti rozetřít a následně smýt. Naopak hydrogelové masky mají formu mokrého želé, zabraňují odpařování vody a jejich obsažené složky se postupně uvolňují do pokožky. Aplikují se na obličej stejně jako textilní, plátýnkové masky. Oba typy masek úžasně pečují o pleť, hydratují, rozjasňují a regenerují.

Jak gelové masky fungují?

Gelové masky, stejně jako jiné typy masek, mají všestranné využití. Účinky závisí na obsažených aktivních složkách. Na základě použitých látek mohou masky hydratovat, zklidňovat, působit proti vráskám nebo proti akné, regulovat sekreci mazu nebo vyživovat. Díky tomu si každý typ pleti najde v široké nabídce gelových masek svého favorita!

Aktivní látky ve složení gelových masek

Ve složení gelových masek na obličej můžete najít tyto látky:

  • kyselinu hyaluronovou – váže vodu v pokožce, zajišťuje dostatečnou úroveň hydratace a vyhlazuje
  • ceramidy – posilují ochrannou bariéru pokožky, chrání před vysoušením, regenerují a vyživují
  • pupečník asijský – zklidňuje, má antibakteriální účinky a urychluje regeneraci
  • kyseliny – exfoliují odumřelé kožní buňky, čistí, rozjasňují a redukují nedokonalosti
  • niacinamid – posiluje ochrannou bariéru pokožky, reguluje sekreci kožního mazu, má antioxidační a protizánětlivé účinky, rozjasňuje a stahuje rozšířené póry
  • beta-glukan – zlepšuje elasticitu pleti, minimalizuje podráždění a podporuje funkci hydrolipidové bariéry pokožky
  • extrakt z růže damašské – zmírňuje podráždění, zklidňuje, hydratuje a má protizánětlivé účinky
  • extrakt ze zeleného čaje – má protizánětlivé a antioxidační účinky

Jakou gelovou masku zvolit?

Rozhodující je Váš typ pleti. Jakmile víte, co Vaše pleť potřebuje, snadno vyberete ten správný produkt. Mastná a smíšená pleť by měla volit čisticí masky regulující sekreci kožního mazu, které obsahují niacinamid, kyseliny nebo rostlinné extrakty. Suchá a citlivá pleť by se měla zaměřit na hydratační, regenerační a zklidňující masky, které posilují hydrolipidovou bariéru. Pro aknózní pleť jsou ideální čisticí masky s antibakteriálním účinkem, které bojují proti nedokonalostem. Vhodnou složkou pro tento typ pleti je tea tree olej (z čajovníku) nebo kyseliny.

Viz také: krémy pro kuperózní pleť, séra pro kuperózní pleť, tonika pro kuperózní pleť, oční gely

pixel