Sprchové oleje

Množství produktů: 18

Sprchové oleje jsou speciální přípravky, které jsou vhodné zejména pro citlivou a suchou pokožku těla. Jemně odstraňují nečistoty a zároveň pečují o ochrannou bariéru. Po umytí zanechávají pokožku měkkou a vyživenou bez nepříjemného pocitu stažení a nepohodlí. Vybírejte z naší široké nabídky a najděte si svého oblíbence!

Třídění

Sprchové oleje přesně pro Vaši pokožku

Tyto přípravky velmi jemně odstraňují nečistoty z pokožky těla. Díky nim je každodenní mytí příjemnou záležitostí. Jak už sám název napovídá, přípravky mají olejovou konzistenci, obalují pokožku a zanechávají na ní příjemný film. A navíc vyživují, vyhlazují a změkčují. Pečujte o svou pokožku již ve fázi mytí.

Zobrazit více

Jaký produkt vybrat pro suchou pokožku?

V případě suché pokožky těla jsou mycí oleje více než přínosem. Suchý typ pokožky vyžaduje hydrataci, regeneraci a výživu – a přesně to sprchové oleje zajišťují. Navíc minimalizují riziko vzniku podráždění, snadno se roztírají a poskytují pocit pohodlí a úlevy. Ideální řešení také pro citlivou pokožku. V případě problematické pokožky vybírejte spíše lehčí oleje, které nezanechávají na pokožce mastný film. Takové přípravky najdete v nabídce značky Uriage.

Složení má význam

Olejové sprchové gely obsahují zejména rostlinné oleje a emulgátor, který usnadňuje smývání přípravku z pokožky. Často jsou dále obohaceny o rostlinné extrakty.

  • jojobový olej – urychluje hojení poškozené pokožky, hydratuje a promašťuje
  • olej z černuchy seté – má protizánětlivé účinky a regeneruje
  • konopný olej – zklidňuje zánětlivé projevy a změkčuje
  • makadamový olej – vyhlazuje, promašťuje a udržuje hydrataci
  • vitamín E – má antioxidační účinky a působí proti stárnutí
  • ovesný extrakt – zklidňuje podráždění
  • skvalan – obnovuje lipidovou bariéru pokožky a zvyšuje její odolnost vůči poškození

Sprchový olej – použití

Jsou dva způsoby, jak můžete sprchové oleje používat. Klasický způsob je vmasírovat krouživými pohyby malé množství oleje do navlhčené pokožky těla a poté opláchnout teplou vodou. Pár kapek přípravku můžete také přidat do koupele. Vaše pokožka bude měkká na dotek, vyživená a navíc si užijete chvíli relaxu a uvolníte tělo i smysly.

Přírodní sprchové oleje

Mycí oleje s přírodním složením jsou velmi oblíbené. Obsahují řadu rostlinných a ovocných extraktů získaných ze semen a jader. V naší nabídce je najdete také! Podívejte se např. Osvěžující sprchový olej značky Clochee, který obsahuje mix olejů a extraktů, jemně odstraňuje veškeré nečistoty, nádherně voní po čaji a je vhodný pro všechny typy pokožky.

Čím se liší sprchový olej od klasického gelu?

Oba přípravky mají své příznivce, kteří si je vybírají na základě svých osobních preferencí. Jaký je mezi nimi rozdíl?

konzistence – gely jsou lehké, většinou dobře pění a nezanechávají po umytí žádný film. Naopak oleje obalují pokožku a zanechávají znatelnou vrstvu.
funkce – sprchové oleje většinou zklidňují a poskytují pokožce úlevu. Jsou vhodné zejména pro citlivou, podrážděnou a olupující se pokožku, která vyžaduje účinné, ale šetrné zacházení.

pixel