Jarní make-up aneb jak přivítat první sluneční paprsky

0 0 6 min
Jarní make-up aneb jak přivítat první sluneční paprsky
Make-up
0 0 6 min

Obsah

    Po dlouhé studené zimě se určitě všichni těšíme na jaro se vším všudy. Stačí první sluneční paprsky a péřové bundy i šály jdou zpátky do skříně. A se změnou počasí se mění také naše péče a make-up.

    Nejinak je tomu i v případě líčení – jaro je časem změn, znovuzrození a svěžesti, a tyto emoce se přenášejí i do našeho looku. Pokud vás zajímá, co můžete do svého jarního líčení zařadit, čtěte dále – třeba vás inspirujeme.

    Co stojí za to změnit ve vašem jarním make-upu?

    Pokud se na to cítíte, tak právě jaro je skvělý čas na experimentování. Rozhodně stojí za to dopřát pleti pauzu od těžkých, stagnujících produktů a vyzkoušet lehčí. Můžete také do svého každodenního líčení vnést více barev a dodat svému obličeji více tepla – i když to sluníčko ještě nestihlo. 😊

    Make-up, korektor a pudr patří mezi kosmetické produkty, bez kterých se většina z nás neobejde. V zimě obvykle sázíme na větší krytí a vysušující konzistenci – snadněji se tak vyhnete rozmazávání produktu a zanechávání stop na oblečení. Na jaře vsaďte na lehčí produkty. Vaše pleť si odpočine a zregeneruje po tak náročném zimním období.  

    Make-up – to nejlepší pro sjednocení barevného tónu pleti

    Velice doporučuji make-up v polštářku aneb cushion, který často obsahuje aktivní složky. Nejen, že umí sjednotit barevný tón pleti, ale také podpoří dříve použitou péči. Je to vynikající volba pro každý typ pleti. V našem obchodě si určitě vyberete tu nejlepší verzi právě pro vás.

    Většina make-upů v polštářku obsahuje ochranné filtry, což vaše sluníčkem políbená pleť určitě pořádně ocení. Nezapomeňte, že ochranu před slunečním zářením je třeba aplikovat po celý rok, nejen na dovolené. Ve složení často najdete niacinamid, extrakt z pupečníku asijského nebo adenosin, tj. složky, které mají zklidňující a vyživující účinek na pleťovou bariéru. Dbejte na správný výběr barvy – Asiaté mají obvykle jiné odstíny pleti a preferují jiné produkty

    Zakrytí nedokonalostí – vyberte si dobrý korektor

    Pokud se bez make-upu obejdete a stačí vám korektor, mám tip i pro vás. Zamyslete se nad tím, co vlastně potřebujete. Chcete zakrýt tmavé kruhy pod očima? Nebo vás trápí zarudnutí? Přizpůsobte krytí a účinek svým potřebám. Poohlédněte se po rozjasňujících verzích, které dodají vaší pleti svěžest, nebo zvolte krycí verze, pokud chcete vyrovnat tón pleti a zakrýt nedokonalosti, aniž byste museli nanášet make-up na celý obličej.

    Asijské korektory (podobně jako cushion make-upy) mají ve svém složení často pečující složky a ochranu proti sluníčku. Samozřejmě nemohou zcela nahradit produkty, které jsou určeny k péči o vaši pleť, ale určitě jim mohou důstojně pomoci.

    Konturování obličeje – co v jarním období změnit?

    Po aplikaci make-upu může vypadat obličej trochu ploše a uměle. Zkuste mu dodat trochu barvy a požadovaný tvar pomocí vhodného konturování.

    Jaro – a především to brzké – je přechodné období, kdy navzdory prvním teplým dnům slunce ještě není tak intenzivní. Nenanášejte však hned příliš teplé bronzující pudry, aby barva vašeho obličeje nebyla odlišná od těla. Vybírejte ty v mírně teplém nebo neutrálním odstínu, aby vaše pleť vypadala jako lehce políbená od sluníčka. 

    Zvažte přirozené tóny své pleti. Cihlově zbarvený bronzer může na viditelně chladné pleti vytvořit nepřirozené skvrny, zatímco výrazně studený, šedohnědý konturovací odstín způsobí, že teplá pleť bude vypadat špinavě. Rozhodněte se tedy pro přirozené zvýraznění své krásy. Ať už se rozhodnete pro krémové nebo sypké složení, dobře zvolený bronzer zvýrazní na vašem obličeji to nejkrásnější.

    Bez červených líček to na jaře nepůjde – vsaďte na tvářenku!

    Často je to právě obličej, kde si všimnete prvních slunečních paprsků, hlavně tehdy, kdy nepoužíváte krémy s SPF. Zdravá a přirozeně narůžovělá pleť vám ještě více zlepší jarní náladu.

    Na sociálních sítích a v trendech líčení se tvářenka v posledních letech těší stále větší oblibě. Někteří lidé dokonce upouštějí od bronzerů a zvýrazňují rysy obličeje pouze tvářenkou. Dodává svěží a mladistvý vzhled, takže je na jaro jako stvořená.

    I v tomto případě se řiďte přirozeným tónem vaší platí. Teplým typům se budou určitě líbit broskvové a korálové varianty, zatímco růžové odstíny budou určitě lépe slušet chladnějším kráskám. Pokud máte rády hodně třpytu, vyzkoušejte perleťové produkty nebo ty, které na tvářích zanechávají mokrý efekt.

    Rozjasňovač – jarní glow efekt

    Myslím si, že jarní make-up by bez rozjasňovače nebyl úplný. Právě teď je čas na to, aby vaše pleť vypadala svěže a zářivě – samozřejmě je klíčová kvalitní péče o pleť, ale nenápadný lesk na obličeji vás ještě krásně rozzáří.

    U rozjasňovačů se také řiďte svým barevným typem. Mezi nejvíce univerzální patří ty v odstínech šampaňského, zlaté jsou typicky teplé a bílé, růžové nebo stříbrné zvýrazní zimní typ krásy. Celkový efekt také přizpůsobte sobě – pokud nepatříte mezi fanynky perleti, zvolte rozjasňovač, který na pleti zanechává “mokrý” efekt. Myslím, že jaro je skvělá doba na vyzkoušení tekutých a krémových tvářenek, nicméně stejně dobře poslouží také ty kompaktní.

    Jarní make-up očí – prozářený pohled 

    Pro tyto první slunečné měsíce bych zvolila jasný a zářivý make-up. Jemně konturované oční víčko a třpytivé stíny jsou pro toto období dokonalým duem. Je to chvíle, kdy je třeba zahodit tmavé a těžké stíny a vyzkoušet něco nového a lehkého. Místo matných zkuste třpytivé – budou se krásně odrážet ve slunečním světle.

    Pokud si rádi hrajete s barvami, zkuste třeba barevné oční linky, tělovou nebo bílou tužku na spodní víčko, případně zkuste tužku barevnou, která je jako stvořená právě pro jarní období.

    Obočí – rámují obličej

    Nevím, jak je to u vás, ale já si make-up bez zvýrazněného obočí nedokážu představit. U každého vypadá jinak a ne všechny metody jsou vhodné pro každý typ obočí. Nebojte se však zkoušet a experimentovat.

    Na jaře bych zvolila přirozenější vzhled. Vyčesané a gelem nebo mýdlem zafixované obočí doplněné očními linkami nebo stíny bude působit dojmem, že jste si s ním nemusela dát vůbec žádnou práci, a svědčí vaší přirozené kráse. Jarní líčení vám může dodat lehký a svěží vzhled, proto nechte své obočí tomuto tématu odpovídat.

    Rty – zkuste vsadit na lesk!

    Teď, když venku nebude tolik foukat, můžete bez obav upustit od matných a vysušujících rtěnek. Nemusíte se bát poryvů větru a vlasů, které se na váš lesk přilepí – vyzkoušejte proto nelepivé produkty, které vašim rtům dodají „šťávu”.

    Proto vám doporučuji použít zajímavější a v dnešní době oblíbenější metodu. Obtáhněte kontury rtů tužkou v přirozeném odstínu, který odpovídá vaší pleti, a lehce ji prstem nebo štětečkem rozetřete směrem dovnitř. Poté na ně naneste barevný odstín s mokrým efektem nebo šťavnatý lesk. Pokud naopak dáváte přednost přirozenějšímu efektu, zvolte výživné balzámy, regenerační masky na rty nebo hydratační oleje.

    Lehký, ale krycí pudr na obličej

    Lehká a nelepivá kosmetika má tendenci se stírat. Určitě však chcete mít jistotu, že úsilí, které jste do líčení vložili, nepřijde nazmar, proto se vyplatí investovat do kvalitního pudru.

    Na jaře jsou zajímavou volbou ty s prosvětlujícím nebo saténovým efektem. Pomohou vám vytvořit svěží, přirozený vzhled a zároveň prodlouží výdrž dříve aplikované kosmetiky. Zvolte si složení podle svých preferencí – vhodnou volbou budou jak sypké, tak kompaktní produkty.

    Zdravě vypadající zářivý make-up – to nejlepší na jaro

    Pokud jste dočetli až sem, budete vědět, co si pořídit a použít pro první jarní měsíce. Nezapomeňte však vše přizpůsobit svému vkusu – ne každý má rád spousty lesku. Nechte svou pleť po náročném zimním období odpočinout a sáhněte po lehčích kosmetických produktech. Zapomenout byste neměli ani na péči o pleť, protože ani ten nejkrásnější make-up nebude dokonalý, pokud zanedbáte péči o pleť.

    Pokud máte jakékoliv otázky, určitě neváhejte kontaktovat naše kosmetoložky prostřednictvím kosmetologického formuláře. A v případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat také na našem facebooku, instagramu nebo telefonním čísle +420 597 010 522.

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments