Akné a důvody jeho vzniku. Nejlepší produkty pro aknózní pleť

0 0 5 min
Akné a důvody jeho vzniku. Nejlepší produkty pro aknózní pleť
Péče o pleť
0 0 5 min

Obsah

    Aknózní pleť je výzvou a neustálým bojem. Možná o tom nevíte, ale akné je diagnozované jako klasická nemoc, kterou je třeba léčit. A proto musíme prvně zajít za dermatologem aby se pokusil najít příčinu výskytu. Těchto důvodů může být spousta.

    K tomuto tématu Vám mohou být pomocné články:

    Níže naleznete pár informací, které pro Vás mohou být přínosné. Vybrali jsme také 5 produktů, které Vám mohou vrátit pleť do normálu. Nicméně pamatujte na to, že akné je nemoc, a jeho příčiny mohou být opravdu různé. Někdy ani nejlepší a nejdražší kosmetické produkty nemusí pomoct, pokud se problém nachází uvnitř organizmu. A proto, jaké mohou být důvody výskytu akné?

    AKNÉ – DŮVODY VZNIKU

    Důvodů vzniku, jak jsme již psali výše, je opravdu mnoho a občas je velmi těžké vypátrat hlavní problém. Nicméně prvním důležitým aspektem je strava – nesnědli jste v poslední době více sladkého, slaného? Nezkonzumovali jste větší množství mléčného bílku? A nebo se Vám stalo, že jste vypili více než dvě deci vína, nebo jste začali kouřit? Pokud je vaše strava bezchybná, může být příčinou stres, únava nebo nedostatek spánku. Tyto příznaky se mohou vyskytovat při nečekaných životních událostech, jako je ztráta zaměstnání nebo nepříjemné životní situace. Dalšími důvody výskytu akné mohou být hormonální změny – v tom případě je důležitý kontakt s lékařem. Samozřejmě nesprávně vybraná péče může být také důvodem, proč se akné vyskytuje.

    JAKÉ SLOŽKY HLEDAT V PRODUKTECH?

    Pokud už víte jaké jsou důvody vzniku akné, bylo by fajn Vám teď představit složky, které jsou efektivní v boji proti novým ale také již existujícím zánětům. Samozřejmě jsou také složky, které nebudou nejlepší volbou pokud by se objevovaly samostatně. Ku příkladu kokosový olej nebo kakaové máslo. Nicméně musíme pamatovat, že se nemůžeme dívat pouze SPRÁVNÉ X ŠPATNÉ. To, že se v produktu objevuje nežádoucí složka neznamená, že je celé složení špatné. Záleží na obsahu jako na celku. Neříkejme proto: ,,nechci používat tento přípravek, protože má takový nebo jiný olej na desátém místě ve svém složení”.

    NEJLEPŠÍ SLOŽKY PRO AKNÓZNÍ PLEŤ

    NEJLEPŠÍ KOSMETICKÉ PRODUKTY PRO AKNÓZNÍ PLEŤ

    Ted’ přichází zřejmě nejzajímavější část celého článku. Nicméně je potřeba pamatovat na to, že tyto produkty nemusí odstranit akné, pokud se hlavní příčina nachází uvnitř organizmu – tady je jedinou záchranou návštěva dermatologa, udělání pár testů a vyhledání hlavní příčiny. Pokud je ale hlavním problémem špatná péče o pleť, níže uvedené produkty mohou tento problém vyřešit 🙂

    iUNIK – Tea Tree Relief Serum – Sérum pro problematickou plet’ s vodou z listů čajovníku

    Další produkt, kterého si nejde nevšimnout. Sérum od iUNIK je vytvořené na bázi vody z čajovníku a vody z pupečníku asijského, což samo o sobě napovídá, že přípravek bude mít vysoké protizánětlivé vlastnosti. Nicméně to není vše – kromě toho má přípravek velkou spoustu složek určených pro aknózní pleť. Protizánětlivý niacinamid, zjemňující podráždění a antibakteriální extrakt z lékořicového kořene a pupečníku asijského. Dále obsahuje extrakt z např: kořene vojtěšky, červeného čaje, kořene myrhy, které stanoví antibakteriální a protizánětlivý komplex. Další produkt, přes zákazníky velmi oblíbený, s objemem 50 ml, ve skleněné nádobě a velmi přístupné ceně.

    Rozlišovací složka tohoto séra: voda z čajovníku.

    Purito – Galacto Niacin 97 Power Essence – Výživná esence na bázi niacinu a kvasinkového filtrátu

    Esence od Purito je dalším korejským produktem, který je velmi populární mezi klienty. Vlajkovou složkou je filtrát z droždí, a to až 92%. Má ulevující účinky a také antiakné vlastnosti, urychluje proces regenerace a působí antioxidačně. Kromě toho má přípravek 5% niacynamid, který je antibakteriální a protizánětlivý, a také extrakt z jmelí, výtažek z fermentovaných mléčných bakterií, který kontroluje produkci kožního mazu. Dále obsahuje hydratační a regenerační složky jako například arginin, allantoin, adenosin a dvojdraselnou sůl (neboli Dipotassium Glycyrrhizate).

    Rozlišovací složka této esence: 92% filtrát z droždí.

    Paula’s Choice – 10% Azelaic Acid Booster – Sérum s 10% kyselinou azelaovou

    Posledním přípravkem bude favorit s obsahem kyseliny azelainové – můžete ho tady najít až v 10% koncentraci. Tento přípravek je velmi pomocný, pokud plet’ trpí viditelnými žilkami. Reguluje produkci kožního mazu, utěsňuje krevní cévy, zjednocuje tón pleti, zmírňuje začervenání a rozjasňuje zbarvení. Velmi často se používá při léčbě růžovky. V séru nalezneme rovněž kyselinu salicylovou, která působí protizánětlivě, proti černým tečkám, a také reguluje produkci kožního mazu, Přípravek dále obsahuje alantoin a bisabo, který zmírňuje podráždění, a také extrakt z kořene lékořice a rostliny Boerhavia Diffusa, která zmírňuje začervenání, působí antioxidačně a protizánětlivě.

    Rozlišovací složka tohoto boosteru: 10% kyselina azelainová.

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments