Jak by měla vypadat základní péče o mastnou pleť?

0 0 8 min
Jak by měla vypadat základní péče o mastnou pleť?
Péče o pleť
0 0 8 min

Obsah

    Každý typ pleti vyžaduje dobře sestavenou pečující rutinu. Mastná pleť je jedním z náročnějších typů a v tomto článku se zaměříme na kosmetiku přesně pro její potřeby. Pokud vás zajímá péče o mastnou pleť krok za krokem, určitě čtěte dále!

    Co charakterizuje mastnou pleť

    Jak rozpoznat mastný typ pleti? Mastná pleť se vyznačuje:

    Pokud vás výše uvedené „problémy“ děsí, uveďme si také jednu pozitivní vlastnost mastné pleti – >mastná pleť stárne pomaleji, než jiné typy pleti. Je to dáno tloušťkou pokožky, která je díky tomu odolnější vůči vnějším vlivům. Často se proto mastné pleti přezdívá „odolná“. 😉

    Faktory ovlivňující mastnotu pleti

    Jak často si během dne přepudrováváte obličej a ptáte se sami sebe: „Proč zrovna já se musím tak lesknout?“ Jako vždy je důvodů hned několik a odpověď proto není jednoznačná. Narušená práce mazových žláz může mít (stejně jako např. vznik akné) různé příčiny. Co ale může přispívat ke zvýšené tvorbě kožního mazu?

    Je nutné mastnou pleť hydratovat?

    Odpověď zní JEDNOZNAČNĚ ANO. To, že se vaše pleť leskne neznamená, že nepotřebuje hydrataci. Akorát byste se tím zamotali do bludného kruhu – nedostatečně hydratovaná pleť produkuje více kožního mazu. Kožní maz je ve skutečnosti ochrana pleti – představme si ho jako krém složený z glyceridů, vosků, skvalenu a cholesterolu. Pokud pleť dostatečně nehydratujete, udělá to za vás a výsledkem je nadměrně se lesknoucí pleť. Z tohoto důvodu je přesvědčení, že mastnou pleť je nutné pouze zmatnit a vysušit více než mylná. Pokud vás zajímá, jakým chybám byste se v péči o mastnou pleť měli vyhnout, je to jednoznačně nedostatečná hydratace. 🙂

    Jaké aktivní složky jsou vhodné pro mastnou pleť?

    Jak pečovat o mastnou pleť krok za krokem – nejlepší kosmetika

    Přejděme ke konkrétním produktům! O svém typu pleti už víte něco víc. Nyní vyvstává otázka – jak o ni pečovat?

    Očištění mastné pleti

    Tento krok je velmi důležitý, bez ohledu na typ pleti. Důkladně odlíčená a očištěná pokožka není tolik náchylná na vznik nedokonalostí. Pokud vás zajímá více na téma dvoufázového čištění pleti – podívejte se na náš blog. Mastná pleť potřebuje především smýt přebytečný kožní maz, a to i v rámci ranní pečující rutiny.

    PŘÍPRAVKY PRO PRVNÍ FÁZI ČIŠTĚNÍ PLETI

    V prvním kroku odstraňujeme usazené nečistoty, make-up, zbytky SPF krému a přebytečný maz. Nejlépe poslouží odličovací olej nebo balzám, protože „tuk rozpouští tuk“ a v konečném důsledku skvěle čistí. Náš tip:

    Odličovací máslo obsahuje syntetické emolienty, které minimalizují riziko ucpávání pórů. Neobsahuje parfemaci, je velmi jemné a nezatěžuje pleť. Nemá příliš mastné složení, což mastná pleť ocení.

    Jemný odličovací olej, který je na pleti opravdu příjemný. Při kontaktu s vodou vytváří emulzi, důkladně odstraňuje nečistoty a zanechává pokožku příjemně měkkou na dotek. Obsažený slunečnicový olej má sebostatické vlastnosti a citrusová vůně zpříjemňuje celý proces odličování. 🙂

    PŘÍPRAVKY PRO DRUHOU FÁZI ČIŠTĚNÍ PLETI

    Mastnou pleť byste neměli čistit pouze v jednom kroku. Věnujte pozornost mycím gelům nebo pěnám, které pleť hloubkově očistí.

    Čisticí gel na bázi jemných mycích látek. Byl obohacen o aktivní uhlí, ionizované stříbro a řadu rostlinných extraktů, které regulují přebytečný maz a předchází vzniku nedokonalostí.

    Ve složení přípravku Veoli Botanica najdeme inovativní složku získanou z vrby alpské – prebiotikum normalizující tvorbu mazu. Tento čisticí gel zlepšuje stav mastné a aknózní pleti, vyrovnává kožní mikrobiom a posiluje hydrolipidovou bariéru pokožky.

    Krémy pro mastnou pleť

    Jak už jsme zmínili – dostatečná hydratace mastné pleti je nezbytná. Krém pro mastnou pleť by měl mít lehkou konzistenci a měl by být obohacen o složky, které regulují tvorbu mazu, stahují rozšířené póry a předchází vzniku pupínků a nedokonalostí.

    Tento krém Duetus je v případě mastné pleti MUST HAVE! Poskytuje WOW efekt dokonale matné pleti po dobu několika hodin. Kromě toho byl obohacen o složky, které regulují práci mazových žláz, čímž snižují sekreci mazu. Má velmi lehkou, příjemnou konzistenci a zanechává pleť dostatečně hydratovanou (ne lesklou)!

    Paula’s Choice – Hydratační krémy? Těch se nebojíme! Náš tip je lehký, nemastný krém, který dokonale hydratuje, zároveň nezatěžuje a na pleti je velmi příjemný. Obsahuje extrakty, niacinamid, fytosfingosin a ceramidy, které pečují o mastnou pleť. Krém je vhodný pro ranní i večerní péči.

    Zmínili jsme denní krémy, teď jsou na řadě krémy noční. Krém od značky Veoli Botanica je naprostá bomba v péči o mastnou, smíšenou a problematickou pleť. Díky obsahu kyseliny salicylové a extraktu ze zelného čaje (výše zmíněné vhodné složky) normalizuje práci mazových žláz, zabraňuje vzniku nedokonalostí, čistí ucpané póry a snižuje tvorbu mazu.

    Sérum pro mastnou pleť

    Naprostá dokonalost! Efekty jsou viditelné takřka okamžitě. Sérum pro mastnou pleť má velmi lehkou, vodnatou konzistenci a rychle se vstřebává. Přípravek na bázi kyseliny šikimové a niacinamidu, které při pravidelném používání znatelně regulují tvorbu mazu byl navíc obohacen o složky, které mají protizánětlivé účinky a zabraňují vzniku nedokonalostí. Sérum můžete používat také lokálně na jednotlivé pupínky – aplikujte sérum a zalepte koloidní náplastí. Ideální kombinace! 🙂

    Velmi lehké, vodnaté sérum SkinTra s bohatou konzistencí. Urychluje regeneraci a při pravidelném používání pomáhá bojovat proti nadměrné tvorbě mazu. Navíc díky obsaženému azeloglycinu a niacinamidu krásně rozjasňuje našedlý tón pleti. Panthenol spolu s allantoinem zklidňují podráždění a poskytují pocit úlevy.

    Přípravky podporující péči o mastnou pleť

    Kromě výše zmíněné kosmetiky doporučujeme zařadit do péče o pleť se sklony k mastnotě také přípravky (boostery), které podpoří výsledné efekty:

    Destructor – Pro opravdový WOW efekt sáhněte po tomto peelingu a zařaďte ho do vaší pečující rutiny. Exfoliuje odumřelé kožní buňky, vyhlazuje a osvěžuje. Při dlouhodobém používání navíc zesvětluje pigmentové skvrny, předchází vzniku pupínků a nedokonalostí, viditelně stahuje rozšířené póry a minimalizuje tvorbu kožního mazu.

    Jíly jsou cenné přírodní zeminy, které absorbují přebytečný kožní maz, důkladně odstraňují veškeré nečistoty, zmatňují, osvěžují a zklidňují. Na našem blogu najdete celý článek věnovaný kosmetickým jílům – doporučujeme přečíst. 🙂 Jíl je také bází mnoha hotových produktů, např. masky značky Tołpa, která je ideálním pomocníkem v péči o mastnou pleť.

    Na ochranu před slunečním zářením nesmíme zapomenout! SPF ochrana je nezbytná po celý rok. A ani mastná pleť není o tento krok osvobozena. 😉 Vybírejte lehké konzistence, které na pleti nepocítíte a zároveň takové, které poskytují matný finish. Klasický krém pod SPF můžete vynechat. Krém s SPF bude pro mastnou pleť dostačující.

    Teď už víte, na co si v pečující rutině a při výběru správné kosmetiky dát pozor, pokud chcete normalizovat tvorbu kožního mazu a doufáme, že vám bude některý z doporučených produktů vyhovovat! A pokud potřebujete individuální konzultaci nebo pomoc s výběrem vhodného produktu, napište nám na náš e-mail: objednavky@cosibella.cz

    V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat také na našem facebookuinstagramu nebo telefonním čísle +420 597 010 522.

    Líbil se vám tento článek?

    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments