Koenzym Q10 v kosmetice – jak podporuje zdraví pokožky?

1 0 5 min
Koenzym Q10 v kosmetice – jak podporuje zdraví pokožky?
Péče o pleť
1 0 5 min

Obsah

    Koenzym Q10, známý jako elixír mládí, je mimořádně důležitou složkou kosmetiky, která pomáhá udržet vaši pleť mladou a pevnou. A to i v případě, ať už máte zralou pleť, nebo se u vás teprve projevují první známky stárnutí. Koenzym Q10 má výjimečné antioxidační a protistárnoucí účinky, které byly prokázány mnoha studiemi. Nemá sice magické schopnosti zastavit čas, ale dokáže účinně zpomalit účinky ubíhajících let na vaši pleť a dokonce je zvrátit.

    Dnes společně odhalíme tajemství koenzymu Q10 – jak funguje a jak může změnit vaši každodenní péči o pleť. Pokud chcete, aby vaše pleť zůstala dlouho mladá, pohodlně se usaďte a čtěte dál.

    Co je to koenzym Q10?

    Koenzym Q10, známý také jako ubichinon, byl objeven v 50. letech 20. století a je přirozeně se vyskytující látkou v každé buňce lidského těla. Navíc je nezbytný pro jejich správné fungování. Bohužel, ale s věkem a vlivem různých faktorů, např. stresu nebo UV záření, přirozená produkce koenzymu Q10 v těle klesá. Proto je důležité dodávat ho nejen zvenčí, ale i zevnitř.

    Jak fungují kosmetické produkty s koenzymem Q10 na pleti?

    Vědecké studie i četná klinická pozorování dokazují, že pravidelné používání koenzymu Q10 v kosmetice má pro pleť mnoho přínosů. Zjistěte, jaké nejdůležitější účinky můžete očekávat.

    Používání koenzymu Q10 – všechno, co musíte vědět

    Koenzym Q10 může používat každý bez ohledu na typ pleti. Pokud je vaše pleť suchá, ochablá, má drsnou texturu, zralá nebo se na ní projevují první známky stárnutí, tím spíše byste ho měli zařadit do své péče o pleť. Níže najdete důležité informace, které vám pomohou dosáhnout nejlepších výsledků jeho používání.

    Koenzym Q10 – jakou koncentraci by měl mít v kosmetickém produktu?

    Pokud chcete využít výhod používání kosmetiky s koenzymem Q10, věnujte pozornost jeho koncentraci v samotném výrobku. Ta se obvykle pohybuje kolem 0,3 % až 1 % Q10. Tato koncentrace zajistí účinnou péči a zároveň minimalizuje riziko podráždění.

    Koenzym Q10 – poznejte jeho spojence

    Chcete-li maximalizovat účinky koenzymu Q10, věnujte pozornost jeho kombinaci s dalšími účinnými látkami, které jsou součástí kosmetického produktu. Ty podpoří jeho antioxidační, hydratační a regenerační účinky.

    Nejlepší produkty s koenzymem Q10 – TOP 5

    Timeless – Skin Care – Coenzyme Q10 Serum – Sérum s koenzymem Q10

    Silné složení proti stárnutí pleti zajišťuje kombinace koenzymu Q10 a kyseliny hyaluronové s Matrixylem 3000, které udržují pleť hydratovanou a regenerovanou. Navíc zlepší její pružnost a pevnost a viditelně omezí výskyt vrásek. Toto sérum můžete bez obav aplikovat ráno i večer, takže si výsledků všimnete rychleji.

    Paula’s Choice – Skin Recovery – Daily Moisturizing Lotion SPF30 – Hydratační krém s SPF faktorem

    Pokud vás trápí první známky stárnutí a máte suchou nebo citlivou pleť, tento krém si určitě zamilujete. Nejenže vaši pleť hydratuje a vyživuje, ale díky přítomnosti fyzikálních filtrů ji také chrání před UV zářením. Navíc vyhladí jemné linky a vrásky na vaší pleti a před přidáním ceramidů pomůže obnovit přirozenou ochrannou bariéru vaší pleti.

    Mohani – Omlazující a rozjasňující pleťové sérum s vitamínem C 10 % a koenzymem Q10

    Je dokonalou kombinací silného antioxidačního účinku a intenzivní péče o pleť. Pravidelným používáním zlepšíte pružnost pleti, zesvětlíte pigmentové skvrny, zredukujete jemné vrásky a ochráníte se před volnými radikály. Má mastné složení a krásnou citrusovou vůni. Jistě bude účinnou podporou vaší každodenní péče.

    BasicLab – Esteticus – Obnova a stimulace – Sérum v emulzi s 1 % čistého retinolu, 5 % vitamínu C, koenzymem Q10 a 2 % kmenových buněk

    Pokud jste si již vytvořili toleranci na retinol, určitě tento produkt vyzkoušejte. Zejména pokud hledáte kosmetiku s komplexním účinkem proti stárnutí, která hydratuje a regeneruje. Díky bohatému složení získáte zlepšení textury a pružnosti pleti, redukci vrásek, pigmentových skvrn a produkce kožního mazu. Díky němu bude vaše pleť vypnutá, zářivá a získá zpět mladistvý vzhled.

    Numbuzin – No.4 – Full-Nutrient Firming Cream – Vyživující pleťový krém s ženšenem

    Díky svému bohatému složení má všestranné účinky – vyživuje, regeneruje, hydratuje, vyrovnává tón pleti a redukuje vrásky. Má texturu pleťového mléka, dobře se vstřebává a vytváří ochrannou vrstvu. Díky němu bude vaše pleť pevná a intenzivně hydratovaná, redukuje výskyt vrásek a pórů.

    Koenzym Q10 – elixír mládí na dosah ruky

    Tato účinná látka je velmi cenným spojencem, který vás účinně podpoří v boji proti známkám stárnutí. Díky svým silným antioxidačním a regeneračním vlastnostem vám poskytne úžasné výsledky a pomůže vám udržet zdravý a mladistvý vzhled. Díky ní nemusíte znát zaklínadla a vážit omlazující lektvary. Stačí najít dokonalou kosmetiku, která ho koenzym q10 obsahuje, a zařadit ji do každodenní péče o pleť. Vaše pleť vám za to poděkuje.


    Pokud potřebujete individuální konzultaci nebo pomoc s výběrem vhodného produktu, napište nám na náš e-mail: objednavky@cosibella.cz. Naše kosmetoložky Vám s výběrem produktu na míru pomohou! A v případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat také na našem facebooku, instagramu nebo telefonním čísle +420 597 010 522.

    Líbil se vám tento článek?

    1
    Subscribe
    Powiadom o
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments