3-O-ETHYL ASCORBIC ACID

2021-07-23
Název INCI

3-O-Ethyl Ascorbic Acid


Obecný název

Kyselina 3-O-ethyl askorbová


Funkce v produktu

  • antioxidační látka
  • rozjasňuje pokožku


Účinek v produktu

Kyselina 3-O-ethyl-askorbová je nejnovější ve vodě rozpustný derivát kyseliny L-askorbové. Má silný antioxidační účinek, čímž zabraňuje vnějším procesům stárnutí způsobeným hlavně volnými radikály. Stimuluje také syntézu kolagenu, proto má vlastnosti proti stárnutí (účinnější než jiné formy rozpustné ve vodě). Kromě toho má protizánětlivý účinek a pomáhá chránit před škodlivým UV zářením Má také zesvětlující účinek na pokožku, protože ovlivňuje syntézu melaninu tím, že inhibuje aktivitu tyrosinázy. Vyznačuje se vysokou stabilitou, odolností proti světlu a teplotě, proniká také hluboko do pokožky a je vysoce účinný. Na rozdíl od jiných ve vodě rozpustných derivátů je používán přímo pokožkou (nemusí se nejprve převádět na kyselinu askorbovou uvnitř pokožky). Používá se v kosmetice pro zralou, matnou a zabarvenou pokožku a jako pomocná látka v opalovací kosmetice. Tento derivát je vhodný pro citlivou pokožku, protože nedráždí pokožku.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka - prášek
  • bílá barva
  • rozpustný ve vodě
  • stabilní při pH 5,0 - 6,5



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Červenec 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel