Bakuchiol

Název INCI

Bakuchiol


Obecný název

Bakuchiol


Funkce v produktu

  • složka proti vráskám
  • antioxidační vlastnosti
  • složka proti akné


Účinek v produktu

Bakuchiol se označuje jako rostlinná verze retinolu. Má antioxidační, protizánětlivé a proti stárnutí vlastnosti. Má antibakteriální vlastnosti, reguluje sekreci kožního mazu a podporuje boj proti akné. Vyhlazuje strukturu pokožky, zpevňuje ji, snižuje viditelnost jemných linek, zabraňuje degradaci kolagenu a elastinu, a tím snižuje známky stárnutí. Často se doporučuje lidem, kteří nemohou používat retinoidy. Používání během těhotenství je bezpečné. Funguje jemněji než retinol, nezpůsobuje tolik vedlejších účinků, jako je exfoliace. U velmi citlivé pokožky však může způsobit zarudnutí nebo svědění, zejména při dlouhodobém používání. Doporučeno zejména pro akné, mastnou a zralou pleť.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • kapalina
  • světle žlutá nebo světle červená barva
  • rozpustná v tucích a alkoholu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Červenec  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel