Behentrimonium Chloride

2021-07-23
Název INCI

Behentrimonium chloride


Obecný název

Docosyltrimethylamonium chlorid


Funkce v produktu

  • antistatik
  • povrchově aktivní látka
  • konzervační prostředek


Účinek v produktu

Kationtová povrchově aktivní látka používaná hlavně ve vlasových výrobcích. Působí antistaticky, zabraňuje krepatění, statickému a zamotávání vlasů a také usnadňuje rozmotávání. Zjemňuje, vyhlazuje a dodává vlasům lesk. Má vlastnosti, které inhibují růst mikroorganismů, díky čemuž zvyšuje užitečnost a stabilitu kosmetiky.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevné - vločky nebo granule
  • bílá barva
  • rozpustné v tucích


Omezení

Složka povolená pro omezené použití:
  • 5% v oplachovacích přípravcích na vlasy
  • 3% v neoplachovacích přípravcích na vlasy
  • 3% v neoplachovacích přípravcích na obličej



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Červenec 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel