Benzyl Alcohol

Název INCI

Benzyl Alcohol


Obecný název

Benzylalkohol


Funkce v produktu

  • vonná látka
  • konzervační prostředek

Účinek v produktu

Inhibuje množení mikroorganismů, díky čemuž má konzervační vlastnosti. Přidává se také do vonných kompozic.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bezbarvá, viskózní kapalina s vůní jasmínu
  • rozpustná v alkoholu

Omezení

Pokud je určen k jiným účelům, než je inhibice růstu mikroorganismů ve výrobku (např. jako vonná složka), musí být účel zřejmý z obchodní úpravy výrobku. Přítomnost látky musí být zahrnuta do seznamu složek (INCI), pokud její koncentrace překračuje:
  • 0,001% v produktu na opuštění
  • 0,01% v produktu, který se smývá

Pokud se používá jako konzervační látka, maximální koncentrace v hotovém výrobku je 1%



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel