Beta-Glucan

Název INCI

Beta-Glucan


Obecný název

Beta-Glukan


Funkce v produktu

  • hydratační látka
  • zmírňující látka

Účinek v produktu

Beta-Glucan je polysacharid, složka vlákniny, která se přirozeně vyskytuje v buněčných stěnách kvasinek, mořských řas a zrn. V závislosti od formy může být rozpustný (1,3-D/1,4-D) nebo nerozpustný ve vodě (1,3-D/1,6-D). Pouze ve vodě rozpustná forma má na kůži aktivní účinek. Hygroskopická složka, váže molekuly vody a má zvlhčující účinek a zabraňuje vysoušení kosmetické hmoty. Vytváří film a váže vodu na povrch stratum corneum, díky čemuž má ochranný účinek a zlepšuje hydrataci. Má také protizánětlivé a uklidňující účinky. Často se používá v hydratační, zklidňující a ochranné kosmetice pro všechny typy pleti, včetně citlivé a atopické pokožky. Doporučuje se také po ošetření v kanceláři.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevné látka - prášek
  • bílá nebo béžová barva
  • rozpustný nebo nerozpustný ve vodě (záleží od formy)
  • rozpustný v tucích a alkoholu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel