C12-15 Alkyl Benzoate

2021-08-10
Název INCI

C12-15 Alkyl Benzoate


Obecný název

Ester kyseliny benzoové a alkoholy C12-15


Funkce v produktu

  • změkčovadlo
  • antibakteriální složka


Účinek v produktu

Suché změkčovadlo. Vytváří film na povrchu kůže, který snižuje nadměrné odpařování vody z pokožky (nepřímo zvlhčuje). Používá se jako změkčovadlo, vyhlazovací prostředek a dispergátor pigmentů v barevné kosmetice a opalovacích krémech. Je to velmi dobré rozpouštědlo pro lipofilní aktivní složky a UV filtry. Snižuje viskozitu a mastnotu kosmetiky a zlepšuje její aplikační vlastnosti - poskytuje hedvábný povrch a hladkost. Má také antibakteriální vlastnosti.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • kapalina
  • bezbarvá
  • bez zápachu
  • rozpustná v tucích

Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel