Calamine

Název INCI

Calamine


Obecný název

Kalamina


Funkce v produktu

  • zakalující přísada
  • absorbent
  • protizánětlivá složka
  • uklidňující složka
  • antiseptická složka

Účinek v produktu

Calamine je minerální směs oxidu zinečnatého a oxidu železa. Má antiseptické, protizánětlivé a uklidňující vlastnosti. Zklidňuje svědění a snižuje zarudnutí. Používá se k uklidnění bodnutí hmyzem a spálení sluncem. Používá se ve výrobcích na akné a mastnou pleť (reguluje sekreci kožního mazu), stejně jako v kosmetice, která chrání před ultrafialovým zářením.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka - jemný prášek
  • růžová barva
  • bez vůně



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel