Dicaprylyl Carbonate

Název INCI

Dicaprylyl Carbonate


Obecný název

Dioktylkarbonát


Funkce v produktu

  • změkčovadlo


Účinek v produktu

Suché změkčovadlo přírodního původu. Vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který omezuje nadměrné odpařování vody z pokožky (nepřímo zvlhčuje) a posiluje lipidovou vrstvu pokožky. Zlepšuje senzorické vlastnosti a usnadňuje aplikaci produktů i disperzi pigmentů. Zjemňuje pokožku a zanechává ji sametově hebkou bez pocitu mastnoty. Funguje jako alternativa k silikonům. Působí také jako solubilizátor, emulgátor a stabilizátor emulze.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejová kapalina
  • bezbarvá
  • rozpustná v tucích



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Srpen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel