Dihydroxyacetone

Název INCI

Dihydroxyacetone


Obecný název

Dihydroxyaceton (DHA)


Funkce v produktu

  • přísada, která tónuje pokožku

Účinek v produktu

DHA reaguje s aminokyselinami epidermis za vzniku hnědých pigmentů (melanoidů) a má za následek vybarvení a opálení pokožky, proto se používá hlavně u samoopalováků. Může se uvolňovat charakteristický zápach. Intenzita a odstín závisí na různých faktorech, jako je tloušťka epidermis, pH, koncentrace DHA v kosmetice nebo jiné látky obsažené v přípravku. Opálení trvá v závislosti na rychlosti přirozeného odlupování epidermis a použití slupek. Může pokožku mírně vysušit.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý krystalický prášek
  • sladká chut'
  • dobře rozpustný ve vodě a ethanolu
  • stabilní při pH 4-6



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel