Elaeis Guineensis Palm Oli

2021-08-10
Název INCI

Elaeis Guineensis Palm Oli


Obecný název

Palmový olej


Funkce v produktu

  • změkčovadlo


Účinek v produktu

Mastné změkčovadlo s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin (hlavně kyseliny laurové a myristové), díky čemuž je pevné a odolné vůči oxidaci. Je také bohatý na antioxidanty, jako je vitamin E a karotenoidy (beta-karoten, který dává nerafinovanému oleji načervenalé zbarvení). Získává se hlavně ze semen guinejského oleje. Vytváří na pokožce film, který omezuje nadměrné odpařování vody z pokožky (nepřímo zvlhčuje), posiluje také lipidovou bariéru a chrání pokožku před vnějšími faktory. Používá se v přípravcích pro péči o pokožku a vlasy, zvlhčuje, vyhlazuje, zjemňuje a dodává lesk. Často se používá v tělových přípravcích, kosmetice pro suchou pokožku a proti stárnutí.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka
  • bílá nebo nažloutlá (rafinovaná) barva
  • stabilní



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel