Ethyl Macadamiate

Název INCI

Ethyl Macadamiate


Obecný název

Etyl makadamát


Funkce v produktu

  • změkčovadlo

Účinek v produktu

Suché změkčovadlo získané z makadamových ořechů. Je to přirozená alternativa k silikonům s nízkou viskozitou, ale není těkavá. Poskytuje lehký, hedvábný a nemastný povrch. Používá se ve vlasové kosmetice, usnadňuje rozčesávání, snižuje lámavost, chrání před vysokou teplotou, vyhlazuje a dodává lesk. Vytváří na pokožce film, který omezuje nadměrné odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Může být použit jako rozpouštědlo pro jiné lipofilní látky, nejčastěji UV filtry. Používá se v barevné kosmetice a pomáhá rozptylovat pigmenty.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • tekutina
  • bez barvy
  • čirá
  • rozpustný v tucích



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel