Fructan

Název INCI

Fructan


Obecný název

Fruktan


Funkce v produktu

  • zvlhčovadlo
  • prebiotikum
  • uklidňující přísada


Účinek v produktu

Polysacharid používaný v kosmetice pro pokožku a vlasy - poskytuje příjemný pocit hebkosti. Vytváří film na povrchu pokožky, který omezuje nadměrné odpařování vody z pokožky. Zlepšuje úroveň hydratace (váže vodu), má protizánětlivé a uklidňující vlastnosti.Je také prebiotikem, tj. posiluje mikrobiom pokožky, díky čemuž zvyšuje odolnost vůči vnějším faktorům a patogenům. Usnadňuje aplikaci a zabraňuje vysychání produktu.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka - prášek
  • bílá barva
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Srpen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel