Geraniol

Název INCI

Geraniol


Obecný název

Geraniol


Funkce v produktu

  • složka vonné kompozice

Účinek v produktu

Sloučenina terpenu, která se nejčastěji vyskytuje v mnoha vonných kompozicích. Nejvíce se vyskytuje v esenciálních olejích z růže, pelargónie a citrusů. Má odstrašující účinek na hmyz. Může mít alergenní vlastnosti, a proto je při překročení určité koncentrace zahrnut do složení INCI.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • kapalný
  • bezbarvá nebo světle žlutá barva
  • charakteristická vůně (květinová, čerstvá)
  • nerozpustná ve vodě
  • rozpustná v olejích a alkoholu

Omezení

Přítomnost látky musí být zahrnuta do seznamu přísad, pokud její koncentrace překročí:
  • 0,001% v produktu bez oplachování
  • 0,01% v produktu s oplachováním



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel