Gluconolactone

Název INCI

Gluconolactone


Obecný název

Glukonolakton


Funkce v produktu

  • exfoliační složka
  • zvlhčující přísada
  • antioxidant
  • chelatační přísada

Účinek v produktu

Glukonolakton je polyhydroxykyselina (PHA). Má větší částice, takže proniká pokožkou pomaleji a v menší míře než jiné kyseliny. Z tohoto důvodu je také mírnější a nemá silný dráždivý ani exfoliační účinek. Gluoconolakton je neutrální, ale pod vlivem vody hydrolyzuje na kyselinu glukonovou (PHA), která je kyselá a díky velkému počtu hydroxylových skupin v molekule má silné zvlhčující vlastnosti. Kromě toho posiluje epidermální bariéru, zpevňuje pokožku, má antioxidační a regulační vlastnosti. Gluconolakton se doporučuje zejména pro citlivou a aknózní pokožku. Nezpůsobuje vedlejší účinky, jako je pálení, odlupování nebo zarudnutí kůže. Není také fotosenzitivní, takže jej lze používat po celý rok.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • jemný, bílý prášek
  • bez vůně
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel