Kojic Acid

2021-08-17
Název INCI

Kojic Acid


Obecný název

Kyseliná kojová


Funkce v produktu

  • inhibitor tyrosinázy
  • keratolytická složka
  • antioxidant
  • antibakteriální složka

Účinek v produktu

Je to jedna z nejúčinnějších depigmentačních přísad (zesvětlení odbarvení). Inhibuje aktivitu tyrosinázy, díky čemuž snižuje syntézu melaninu - stávající odbarvení se odlehčí a tvorba nových se zastaví. Kojová kyselina díky schopnosti redukovat volné radikály zpomaluje proces stárnutí pokožky. Je velmi účinný i v nízkých koncentracích, ale může být pro citlivou pokožku dráždivý. Tato kyselina je velmi nestabilní a může oxidovat a poté hnědnout. Funguje v širokém rozsahu pH (4-9). Nejúčinnější v kombinaci s jinými depigmentačními přísadami.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • krystalový prášek
  • bílá nebo lehce béžová barva
  • rozpustný ve vodě a alkoholu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel