Kojic Acid
Název INCI
Kojic Acid
Obecný název
Kyseliná kojová
Kyseliná kojová
Funkce v produktu
- inhibitor tyrosinázy
- keratolytická složka
- antioxidant
- antibakteriální složka
Účinek v produktu
Je to jedna z nejúčinnějších depigmentačních přísad (zesvětlení odbarvení). Inhibuje aktivitu tyrosinázy, díky čemuž snižuje syntézu melaninu - stávající odbarvení se odlehčí a tvorba nových se zastaví. Kojová kyselina díky schopnosti redukovat volné radikály zpomaluje proces stárnutí pokožky. Je velmi účinný i v nízkých koncentracích, ale může být pro citlivou pokožku dráždivý. Tato kyselina je velmi nestabilní a může oxidovat a poté hnědnout. Funguje v širokém rozsahu pH (4-9). Nejúčinnější v kombinaci s jinými depigmentačními přísadami.
Je to jedna z nejúčinnějších depigmentačních přísad (zesvětlení odbarvení). Inhibuje aktivitu tyrosinázy, díky čemuž snižuje syntézu melaninu - stávající odbarvení se odlehčí a tvorba nových se zastaví. Kojová kyselina díky schopnosti redukovat volné radikály zpomaluje proces stárnutí pokožky. Je velmi účinný i v nízkých koncentracích, ale může být pro citlivou pokožku dráždivý. Tato kyselina je velmi nestabilní a může oxidovat a poté hnědnout. Funguje v širokém rozsahu pH (4-9). Nejúčinnější v kombinaci s jinými depigmentačními přísadami.
Fyzikálně-chemické vlastnosti
- krystalový prášek
- bílá nebo lehce béžová barva
- rozpustný ve vodě a alkoholu
Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z
Srpen 2021