Lactic Acid

2021-09-09
Název INCI

Lactic Acid


Obecný název

Kyselina mléčná


Funkce v produktu

  • keratolytická složka
  • zvlhčovadlo
  • antibakteriální složka
  • regulátor pH

Účinek v produktu

Alfa-hydroxykyselina (AHA) se zjemňujícím a zvlhčujícím účinkem. V závislosti na koncentraci kyseliny má různé použití. Přidává se v malých množstvích a reguluje pH kosmetických hmot. Má až 10% změkčující a vysoce zvlhčující vlastnosti a reguluje mechanismus přirozené exfoliace pokožky. Více než 10% exfoliuje pokožku, vyrovnává tón pleti a může zvýšit citlivost pokožky na UV záření. Doporučeno hlavně pro suchou, s hyperkeratózou a citlivou pletí.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • viskózní kapalina (k dispozici jako roztok)
  • bez zápachu
  • bezbarvá nebo světle žlutá
  • rozpustná ve vodě a alkoholech



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel