Madacassoside

2021-08-26
Název INCI

Madacassoside


Obecný název

Madecassoside


Funkce v produktu

  • protizánětlivá složka
  • uklidňující složka
  • regenerační složka

Účinek v produktu

Madecassoside je triterpenový saponin izolovaný z Centella Asiatica. Má silné protizánětlivé, zklidňující a regenerační vlastnosti. Přináší úlevu citlivé, červené, atopické a aknózní pokožce (inhibuje sekreci prozánětlivých cytokinů). Inhibuje syntézu melaninu, má významný vliv na zlepšení hydratace pokožky (zvyšuje sekreci hyaluronanu v kožních fibroblastech a zajišťuje aktivitu proteinů, které zvyšují hydrataci stratum corneum). Některé studie uvádějí účinek proti stárnutí a účinek na syntézu kolagenu.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý prášek
  • bez vůně
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel