Magnesium Ascorbyl Phosphate

2021-08-26
Název INCI

Magnesium Ascorbyl Phosphate


Obecný název

Ascorbyl fosfát hořečnatý, MAP


Funkce v produktu

  • antioxidant
  • rozjasňující složka

Účinek v produktu

Ve vodě rozpustná sůl, což je stabilnější forma vitaminu C. V kůži se převádí na kyselinu askorbovou, ale má mnohem méně dráždivý potenciál. Špatně proniká do pokožky. Má také zvlhčující účinek. Antioxidant - neutralizuje volné radikály, čímž brání procesu stárnutí. Působí povrchově, mírně exfoliuje pokožku, jemně rozjasňuje a zlepšuje tón pleti (inhibuje aktivitu tyrosinázy). Je zvláště vhodný pro citlivou pokožku, která špatně snáší jiné formy vitaminu C. MAP se doporučuje také těhotným a kojícím ženám. Je to forma, která je odolnější vůči světlu a oxidaci, ale je méně účinná, proto je třeba ji používat ve vyšších koncentracích. Používá se v kosmetice pro zralou, matnou pokožku a jako pomocná látka v opalovací kosmetice.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý prášek
  • bez zápachu
  • rozpustný ve vodě
  • stabilní při pH 6–8



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel