Niacinamide

2021-08-26
Název INCI

Niacinamide


Obecný název

Niacinamid / Vitamín B3


Funkce v produktu

  • antioxidant
  • aktivní složka

Účinek v produktu

Aktivní forma vitaminu B3. U vlasových produktů zvyšuje jejich pružnost, dodává lesk a zlepšuje strukturu a ty, které jsou určené pro pokožku hlavy, účinně bojují proti lupům a zabraňují nadměrnému vypadávání vlasů díky lepšímu prokrvení. Při použití v přípravcích pro péči o pokožku reguluje práci mazových žláz a má protizánětlivé vlastnosti, což má pozitivní vliv na péči o pleť s akné. Inhibuje také přenos melanosomů do epidermálních keratinocytů a tím vyvolává zesvětlení pokožky. Díky svým antioxidačním vlastnostem zpomaluje proces stárnutí.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý, krystalický prášek - jehlicovitý
  • bez vůně
  • rozpustný ve vodě a alkoholech



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel