Oryza Sativa (Rice) Bran Wax

Název INCI

Oryza Sativa (Rice) Bran Wax


Obecný název

Rýžový otrubový vosk


Funkce v produktu

  • změkčovadlo
  • regulátor konzistence

Účinek v produktu

Mastné změkčovadlo. Na povrchu pokožky vytváří okluzivní vrstvu, která brání nadměrnému odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Je vynikající náhradou za včelí vosk nebo jiné vosky (např. Carnauba a Candelilla). Stabilizuje, zlepšuje aplikační vlastnosti kosmetiky a ovlivňuje její konzistenci. Používá se do rtěnek, řasenek a vosků na úpravu vlasů. Může to být také modifikátor reologie - zvyšuje viskozitu kosmetiky (zahušťuje). Práškový vosk se používá jako velmi jemný peeling.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka
  • vysoký bod tání
  • žlutá barva
  • nerozpustná ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel