Panthenol

2021-08-26
Název INCI

Panthenol


Obecný název

Panthenol, Provitamin B5


Funkce v produktu

  • zvlhčovadlo
  • protizánětlivá složka
  • regenerační složka

Účinek v produktu

Panthenol je zvlhčující látka, zlepšuje schopnost vázat vodu. Také vytváří na pokožce film, stimuluje obnovu buněk a regeneruje. Podporuje hojení ran, zklidňuje podráždění a záněty. Při aplikaci na vlasy zvlhčuje, usnadňuje rozčesávání a urychluje růst. Dobře proniká do pokožky a vlasů, kde se transformuje na aktivní vitamín B5. Často se používá ve výrobcích pro citlivou, suchou, podrážděnou pokožku a pokožku po slunci.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • lepkavá kapalina
  • průhledná
  • dobře rozpustný ve vodě, alkoholu a propylenglykolu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel