Paraffinum Liquidum

Název INCI

Paraffinum Liquidum


Obecný název

Parafínový olej, minerální olej


Funkce v produktu

  • změkčovadlo
  • snižuje křehkost kosmetiky
  • lesklá složka

Účinek v produktu

Mastné změkčovadlo. Vytváří na pokožce film, který omezuje nadměrné odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Je chemicky málo reaktivní, stabilní v kosmetických přípravcích a neproniká do pokožky. Z tohoto důvodu se doporučuje pro citlivou, hyperaktivní a alergickou pokožku. Používá se v přípravcích pro péči o pokožku a vlasy, zvlhčuje, vyhlazuje, zjemňuje a dodává lesk. Často se nachází v olivách, pleťových vodách a krémech pro suchou a atopickou pokožku. Používá se také jako změkčovadlo tyčinek nebo jako základ pro rozpouštění dalších hydrofobních látek v něm.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • tekutina
  • bez barvy
  • stabilní, chemicky nepříliš reaktivní
  • hydrofobní



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel