Retinal

2021-09-06
Název INCI

Retinal


Obecný název

Retinaldehyd / retinal


Funkce v produktu

  • složka proti stárnutí
  • složka proti akné

Účinek v produktu

Retinaldehyd je přechodným krokem mezi retinolem a kyselinou retinovou (pouze na předpis, nejúčinnější), což znamená, že k aktivaci v kůži potřebuje pouze jeden konverzní krok (1 transformaci). Z tohoto důvodu má také nejbližší účinek na kyselinu retinovou. Je o něco méně dráždivý a funguje lépe s citlivějšími pokožkou. Vysoká účinnost vit. A vyplývá z přítomnosti příslušných receptorů v kůži (RAR), které selektivně vážou molekuly vitaminu A a umožňují přímý vliv na změny probíhající v buňkách. Reguluje proces exfoliace pokožky a stimuluje obnovu buněk (reguluje dělení a zrání buněk). Vyhlazuje a zlepšuje strukturu, snižuje viditelnost vrásek, vyrovnává barvu a zpevňuje pokožku. Ovlivňuje produkci kolagenu a elastinu v dermis a brání jejich degradaci. Kromě zpomalení procesů stárnutí probíhajících v pokožce se používá také při péči o aknózní pleť, protože reguluje produkci kožního mazu a exfoliaci. Redukuje mazové žlázy a mastnou pleť a redukuje černé tečky a kazy. Dispergací melaninu v kůži také snižuje viditelnost zabarvení. V závislosti na koncentraci, celé formulaci kosmetiky a frekvenci používání může vykazovat různé vedlejší účinky ve formě podráždění, odlupování, pálení, zarudnutí a suchosti. Je také citlivý na slunce, proto je vysoká ochrana před sluncem při používání retinoidů velmi důležitá. Nesmí se používat během těhotenství.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • krystalická pevná substance
  • žlutá nebo oranžová barva



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel