Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Název INCI

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil


Obecný název

Ricinový olej


Funkce v produktu

  • změkčovadlo

Účinek v produktu

Tukové změkčovadlo s vysokým obsahem kyseliny ricinolejové. Vytváří na pokožce film, který omezuje nadměrné odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Je kompatibilní s epidermálními lipidy, díky čemuž působí hluboce. Používá se v přípravcích pro péči o pokožku a vlasy, zvlhčuje, vyhlazuje, zjemňuje a dodává vysoký lesk. Posiluje vlasy a řasy, ztmavuje a zahušťuje je a zlepšuje odražení. Podporuje rovnoměrné rozptýlení pigmentů v kosmetice a také zlepšuje jejich přilnavost k pokožce. Může také sloužit jako rozpouštědlo pro jiné přísady.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejová tekutina
  • žlutá nebo průhledná barva
  • charakteristická vůně
  • vysoká lepkavost



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel