Salicylic Acid

2021-09-05
Název INCI

Salicylic Acid

Obecný název

Kyselina salicylová


Funkce v produktu

  • keratolytická složka
  • antibakteriální složka

Účinek v produktu

Kyselina beta-hydroxylová (BHA) se přirozeně vyskytuje v kůře vrby bílé. Díky své rozpustnosti v tucích má také vysokou afinitu k kožnímu mazu, díky čemuž má lepší schopnost proniknout do hydrolipidové vrstvy epidermis. To umožní kyselině působit v otvorech mazu („póry“) a vyčistit je. Proto je to sloučenina, která je účinná při řešení problémů s černými tečkami a nadměrnou produkcí kožního mazu. Je zvláště doporučovanou přísadou v péči o mastnou a aknózní pokožku. Díky svým antibakteriálním vlastnostem zabraňuje prasknutí. Navíc má exfoliační vlastnosti, díky kterým reguluje keratinizaci. Tato kyselina se nedoporučuje osobám alergickým na salicyláty.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý prášek
  • rozpustný v tucích a alkoholu

Omezení

Maximální koncentrace 2%, v oplachových přípravcích na vlasy 3%.



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel